.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Arheologii sibieni au prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, o piesă unică în România, descoperită anul trecut, în localitatea Miercurea Sibiului, pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Nădlac, fiind vorba de un car de mici dimensiuni, format din 80 de fragmente de fier, vechi din Epoca bronzului, a anunţat directorul general al Muzeului Naţional Brukenthal, profesorul Sabin Luca.

A doua descoperire se referă la un tezaur special, de argint, conform arheologilor.

“Am descoperit o aşezare care începe în Epoca bronzului, iar primul nivel de colonizare care ar avea legătură cu strămoşii noştri este de vreme celtică, între secolele III şi II înainte de Hristos şi avem o piesă superbă, unică în acest areal, un car din fier care la momentul publicării va fi cert un cap de serie şi se va numi Tipul Miercurea Sibiului, pentru că este unic”, a spus Sabin Luca.

“Am cercetat nouă situri arheologice pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de autostradă, iar porţiunea descărcată arheologic este de aproximativ cinci kilometri. Înmulţit cu 70 de metri, cât e lăţimea autostrăzii, rezultă că sunt unele din cele mai mari cercetări arheologice făcute vreodată în ţara aceasta”, a spus profesorul Sabin Luca.
Arheologii au mai dezgropat de pe traseul viitoarei autostrăzi arme, unelte, un tezaur cu 280 de monede de argint greceşti şi dinari romani.
Sabin Luca a precizat că acest tezaur de argint din situl arheologic este o raritate, întrucât de obicei oamenii descoperă “întâmplător” tezaure. Toate obiectele arheologice dezgropate în cele nouă situri, datează din neoliticul timpuri până în Evul Mediu. Restaurarea pieselor va mai dura un an.

Sursa: AGERPRES

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .