.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pentru a-şi putea duce la îndeplinire planul de suspendare a Preşedintelui, Uniunea Social Liberală a purces la amputarea fără precedent a atribuţiillor Curţii Constituţionale din România (CCR). Aceasta era singura instituţie care putea împiedica abuzurile de putere comise de majoritatea parlamentară.

Decizia reducerii atribuţiilor CCR s-a făcut prin modificarea legii de funcţionare a instituţiei printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Victor Ponta (4 iulie 2012). Decizia a venit la numai câteva ore după ce Prim-ministrul minţea că „Executivul nu are vreo intenţie de a afecta independenţa instituţională a Curţii”. Modificarea legii de funcţionare a CCR prin Ordonanţă de Urgenţă reprezintă un abuz de putere, neexistând un precedent la nivel european.

Motivul principal al reducerii atribuţiilor CCR a fost ca instituţia să nu se poată pronunţa asupra constituţionalităţii înlocuirii preşedinţilor Senatului şi a Camerei Deputaţilor, dar şi a Avocatului Poporului. Orice decizie de neconstituţionalitate ar fi dus la oprirea procesului de suspendare a Preşedintelui României.

Al doilea motiv major a fost să ofere putere deplină majorităţii parlamentare, aceasta putând să decidă orice fără ca avizul negativ al CCR pe o lege să invalideze eventualele hotărâri neconstituţionale. Preşedintele Traian Băsescu a putut fi astfel suspendat în ciuda unui aviz al CCR care să constate „încălcări grave ale Constituţiei”. Până în acel moment, avizul negativ al CCR ar fi dus la oprirea procesului de suspendare.

Prin Ordonanţă abuzivă a Guvernului Ponta, Parlamentul a devenit singura instituţie asupra căreia nu există un mecanism de control şi poate lua orice decizie doreşte, lăsând astfel psoibilitatea oricărui abuz legislativ.

Scopul USL a fost atins. Curtea Constituţională nu s-a putut pronunţa asupra înlocuirii şefilor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi asupra înlocuirii Avocatului Poporului. Şi asta pentru că nu mai avea atribuţii în acest sens.

Abuzul de putere al Guvenului Victor Ponta este cu atât mai grav cu cât existau 4 decizii anterioare ale CCR care arătau foarte clar că şefii celor două camere ale Parlamentului pot fi înlocuiţi doar în cazul în care le este retrasă susţinerea de grupul parlamentar care i-a propus. Practic, schimbarea celor doi a fost ilegală, dar nu are cine să pronunţe o decizie în acest sens.

Decizia CCR prin care declara neconstituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Ponta a confirmat teoria loviturii de stat aplicate de USL (9 iulie 2012). Astfel, Curtea a constatat că „excluderea de la controlul de constituţionalitate a tuturor hotărârilor Parlamentului nu se fondează pe statul de drept”.

Abuzurile USL au continuat însă, Guvernul Victor Ponta refuzând să publice în Monitorul Oficial încă pentru câteva zile decizia CCR privind OUG de limitare a atribuţiilor. Asta pentru a nu permite Curţii Constituţionale să se pronunţe pe revocarea preşedinţilor camerelor.

Punerea în acord a legislaţiei în vigoare cu decizia CCR s-a făcut abia la presiunea factorilor politici şi instituţionali europeni (18 iulie 2012), decizia fiind tergiversată mai mult timp. Chiar şi aşa, atribuţiile CCR nu au fost repuse conform legislaţiei existente anterior Ordonanţei lui Victor Ponta, Curtea neputând să se pronunţe asupra deciziilor care vizează activitatea internă a Parlamentului, între care şi schimbarea preşedinţilor celor două camere.

Alternativa: înlocuirea judecătorilor CCR

Restrângerea atribuţiilor Curţii Constituţionale nu a fost prima variantă strategică luată în calcul de USL în procesul de suspendare a Preşedintelui.

Prima variantă enunţată i-a aparţinut preşedintelui PNL, Crin Antonescu, cel care vroia înlocuirea judecătorilor numiţi legal de Parlamentul României şi de Preşedinte. Acesta anunţa cu două zile înaintea începerii procedurilor parlamentare intenţia USL de a înlocui judecătorii care nu ascultau comenzilor politice ale Puterii.

„Parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine”, declara acesta la Antena3 (1 iulie 2012).

Declaraţia liderului USL arăta disponibilitatea USL de a călca în picioare Constituţia României, unde se prevede foarte clar că „judecătorii Curţii Constituţionale sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe durata acestuia”.
De altfel, Puterea politică a mai comis un abuz atunci când ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a vorbit despre posibila înlocuire a doi judecători ai CCR care s-ar fi aflat în situaţie de incompatibilitate, în ciuda hotărârilor contrare ale Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Doar o reacţie externă dură, manifestată printr-o poziţionare publică a Comisiei de la Veneţia, a făcut ca Ministerul Justiţiei să-şi retragă hotărârea abuzivă.    Sursa: legea-junglei.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .