.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Avand in vedere ca, in ciuda clarificarilor si precizarilor privind Baza legala si motivarea colectarii in cadrul capitolului de identificare a codului numeric personal, in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect, Institutul National de Statistica (INS) reitereaza faptul ca singura abordare corecta este cea prezentata in declaratiile noastre de presa din 21 si 24 octombrie 2011”, se arata intr-un nou comunicat dat marti, 25 octombrie de catre INS.

Institutul National de Statistica (INS) a subliniat din nou marti, 25 octombrie, ca exista o baza legala pentru colectarea Codului Numeric Personal (CNP-ul) la recensamant si ca romanii au obligatia de a prezenta aceste date catre recenzori. Conform legii, sustine INS, CNP-ul este o informatie obligatorie in programul de inregistrare si ‘refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete’ este contraventie, care se sanctioneaza cu amenda intre 1.500 lei si 4.500 lei. Motivul acestor noi precizari este ca “in mass-media au continuat sa apara interpretari distorsionate privind acest subiect”, mai spune INS.

Legea care stipuleaza aceasta:

“articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, stipuleaza ca ‘refuzul furnizarii personalului de recensamant a informatiilor prevazute in programul de inregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete’ constituie contraventie. Conform art.18 din H.G. 922/2011, contraventiile prevazute la articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, – se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei”, se arata in argumentarea INS.

Precizarile INS au venit dupa ce sambata, 22 octombrie, Vladimir Alexandrescu, purtatorul de cuvant al institutului a fost citat de catre Mediafax cu urmatoarea declaratie:

“Nimeni nu este obligat sa-si spuna codul numeric personal la recensamant daca dintr-un motiv sau altul nu doreste sa o faca. Oricine poate si va fi recenzat chiar si in absenta acestui CNP, iar cei care refuza sa-l divulge recenzorului nu risca absolut nicio sanctiune”, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, Vladimir Alexandrescu.

Stirea in original: Hotnews

Comentariu Rostirea: De aici se poate deduce ca cei care nu am prezentat CNP-ul la recensamant vom fi amendati!
Cazul meu concret: am intrebat recenzorul daca este obligatoriu prezentarea CNP-ului si mi sa spus ca NU.

Daca cei instruiti si platiti sa faca recensamantul nu au stiut prevederile legale, iar INS a stat pana ieri si nu a venit cu precizari suplimentare desi stiau ca se colecteaza date incomplete, ce concluzie se poate trage?
Vor sa amendeze in masa pe cei recenzati si care nu au prezentat CNP-ul?

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .