.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat, vineri, ca folosirea imaginilor filmate la mitingul de sustinere a lui Raed Arafat de la Targu Mures pentru identificarea unor participanti si sanctionarea lor este ilegala, el apreciind insa ca si manifestatia a fost ilegala, transmite MEDIAFAX.

“Cat timp articolul 5 aliniatul 2 din Legea 677/2001 n-a fost completat cu exceptii la consimtamantul expres si neechivoc si al persoanei careia i se ia imaginea, orice asemenea situatie este ilegala, indiferent daca o face Politia, televiziunea sau oricine altcineva. Sigur, in cazul acesta nu poti sa iei consimtamantul tuturor. Dar insasi activitatea a fost ilegala (manifestatia – n.r.), pentru ca am inteles ca nici nu a fost autorizata”, a spus Iancu.

El a fost insa contrazis de presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, jurist de profesie, care a afirmat ca mitingul a constituit o manifestare de simpatie spontana din partea populatiei.

“N-a fost o activitate ilegala. Lumea a iesit pe strada pentru a-si exprima simpatia. Legea sanatatii nu e o lege perfecta, motiv pentru care domnul Arafat a trebuit sa demisioneze. El s-a adresat legal ministerului si grupului care a facut legea, n-a fost ascultat si cred ca era un gest normal. Toti suntem oameni si cand vezi ca o munca de 20 de ani urmeaza sa sufere si punctul tau de vedere de specialist nu e ascultat, din amaraciune, mai faci cate un gest. Oamenii au iesit si la Cluj, vor mai iesi la Bucuresti si Iasi. (Mitingul) nu era organizat de nimeni, lumea a iesit pentru ca a sperat ca vine domnul Arafat la Targu Mures si spune cateva cuvinte. Lumea isi manifesta nemultumirea”, a declarat Lokodi.

De cealalta parte, Gheorghe Iancu a precizat ca, potrivit legii, orice manifestare care are loc pe partea publica a drumului trebuie sa fie autorizata, “indiferent ca este o revarsare de sentimente acolo”.

“Si eu il stimez pe domnul Arafat si stiu ce mare contributie a avut la crearea acestui serviciu, SMURD. Dar una este treaba aceasta si aceasta este legea. Dar ca sa completez, in situatia in care cetatenii, singuri sau impreuna, nu respecta regula privitoare la demonstratiile pe strada – de aceea v-am spus ca a fost ilegala, in sensul ca nu a avut autorizare – atunci statul ia din drepturile cetateanului, adica reactioneaza si acei cetateni pot fi in situatia de a nu li se mai respecta libertatea. Statul, in conditiile in care cetateanul nu respecta legea, actioneaza impotriva libertatii acelei persoane sau a altora. E dreptul lui de a face asta”, a spus Iancu.

Sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .