.............................................................................
...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !
............................................................................
Teodor Baconschi, într-un interviu acordat cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în Ucraina pe 9 şi 10 noiembrie şi publicat luni pe site-ul http://www.day.kiev.ua, a spus: “România face parte din UE şi NATO şi este vecin direct al Ucrainei. Avem, prin urmare, de realizat o mulţime de proiecte pe termen lung, scurt şi mediu. Avem nevoie de dialog politic, de consultări politice pe probleme europene şi de proiecte economice transfrontaliere. Avem nevoie ca societăţile noastre să se deschidă una faţă de alta, să stimulăm contactele interumane, investiţiile şi interconectivitatea reţelelor energetice. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare să utilizăm fondurile europene pentru proiecte trilaterale între România, Ucraina şi Republica Moldova”, a explicat oficialul român.
Întrebat cu privire la existenţa unor obstacole sau neînţelegeri în calea acestor proiecte, ministrul român de externe a apreciat că orice problemă ar trebui soluţionată prin dialog politic. “Avem instrumentele necesare pentru a rezolva orice dificultate în relaţiile bilaterale. Trebuie să dăm dovadă de mai multă ambiţie şi creativitate, pentru a putea angrena cele două ţări într-un nou capitol al istoriei. Nu putem schimba geografia, nu putem schimba trecutul, însă putem modela împreună un viitor comun în această regiune”, a subliniat oficialul român.
În legătură cu o posibilă exploatare comună a petrolului şi gazelor naturale în zonele anterior disputate, dar a căror situaţie a fost reglementată printr-o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie în anul 2009, Baconschi a explicat că România, în calitate de membru fondator al OCEMN (Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră), susţine ferm cooperarea dintre toate ţările riverane la Marea Neagră. “Credem, de asemenea, că am putea explora în comun posibilităţile de cooperare în acest sector al energiei. Securitatea energetică este un sport de echipă”, a remarcat Baconschi.
Întrebat care este poziţia României privind modalitatea de soluţionare a dosarului transnistrean, Baconschi a explicat că România doreşte ca Republica Moldova să se apropie mai mult de UE şi, în acest sens, pledează cauza europeană a Republicii Moldova la Bruxelles şi în toate celelalte capitale ale statelor membre. În ceea ce priveşte conflictul transnistrean, Baconschi a spus: „Este un conflict îngheţat, o relicvă a Războiului Rece, o durere de cap pentru întreaga regiune şi un anacronism. Avem nevoie, deci, să mergem mai departe, iar noi încurajăm nu doar discuţiile în format 5+2, ci şi un un dialog direct între Chişinău şi Tiraspol”, a precizat oficialul român.
Referitor la comunitatea românească din Ucraina, şeful diplomaţiei române a spus că este firesc ca aceasta să își manifeste în viaţa de zi cu zi loialitatea totală faţă de Ucraina, ca stat independent. Bucureştiul consideră comunitatea românească din Ucraina ca pe o punte între cele două ţări. ‘Cu toate acestea, ne-am dori să vedem că Ucraina se apropie de standardele europene, de cadrul legal şi de recomandările Consiliului Europei, protejând dreptul minorităţii române de a-şi păstra identitatea, limba şi tradiţiile, aşa cum se întâmplă cu minoritatea ucraineană din România. Prin urmare, situaţia minorităţii române din Ucraina şi a minorităţii ucrainene din România reprezintă un element foarte important al dialogului nostru. În prezent, suntem nerăbdători să reluăm sesiunile de lucru ale Comisiei interguvernamentale care se ocupă de problemele minorităţilor”, a declarat Baconschi.
“Am oferit minorităţii ucrainene din România dreptul de a fi reprezentată în mod automat în Parlament. Activităţile lor sunt finanţate din bugetul public şi există şcoli ucrainene. Putem îmbunătăţi unele aspecte punctual, însă există foarte multă bunăvoinţă şi deschidere. Încă o dată, ar trebui să vedem cele două comunităţi ca pe o punte de legătură între ţările noastre”, a subliniat Baconschi.
............................................................................
Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că
presa nu este doar o ”gura de iad”
iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci
LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.
Cei care controleaza presa
(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)
urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,
sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,
sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.
Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.
Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.
Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este
share pe facebook,
înscriere în lista de prieteni,
like pe pagina noastră rostirea și
răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !
............................................................................ .