.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Am prezentat într-o postare anterioară, cu argumente subiective, de ce consider că Piața Universității rămâne spațiul liber și nealterat al românilor, singurul spațiu de autodeterminare din ultimii 70 de ani și mai bine și cum ar trebui noi să fim de solidari cu ceea ce se întâmplă acolo, indiferent de miza politică ce va împresura Piața într-un final.
Prin această postare mă voi referi la miza politică și bătălia care se dă pe România, în aceste momente.
Nu există Albă ca Zăpada, nu a fost și nici nu va fi, ea, cea mai frumoasă din țară, care ne va salva și ne va mântui și ne va purta pe cărările progresului. Albă ca Zăpada este creația laboratoarelor de partid, în scopul fărâmițării voturilor și diluării sentimentului negativ indus de contextul socioeconomic general și guvernarea anticetățean, care nu a ieșit din nota ultimilor 20 de ani. Sentimentul negativ se va transpune fără dubiu într-un alt vot negativ pe care cetățeanul îl va da la următoarele alegeri. Problema Puterii nu este atât votul negativ, cât amplitudinea decalajului dintre forțele politice, pentru că un eventual decalaj major, va fi imposibil de redresat prin uriașa mașinărie de ”completat” voturi, cu care s-au îndeletnicit partidele postdecembriste și serviciile adiacente. Iar puterea actuală nu mai este dispusă să cedeze puterea, după vechiul algoritm, indiferent de mijloacele la care recurge. Trebuie să reținem acest element deoarece este un semn că ceva s-a schimbat.
Discuția ar trebui s-o încep de la 1989, dar abordarea istorică este stufoasă și ne pierdem în detalii. Algoritmul e simplu și stă în cheia prin care Bush și Gorbaciov au decis la acea vreme înlăturarea lui Ceaușescu de la conducerea României și distribuirea echitabilă a ”pieței potențiale” între părțile implicate. Povestea însă o cam știm cu toții, o vedem în viața reală, iar ”împărțeala” este poate acum mai evidentă decât atunci: în esență, marile active ale țării sunt următoarele: un sistem energetic și industrii grele controlate de ”băieți deștepți”, care dau cu subsemnatul la Moscova (și aliați), resurse energetice de subsol, tot pe filiera Gazprom, o armată și o piață a armamentului, care deservește Pentagonul, contracte publice majore și privatizări, o listă interminabilă, distribuite după preferințe, către SUA și aliați, resurse de aur și argint (posibil și uraniu) și mai nou, petrol în Marea Neagră, promise tot SUA.
Lucrurile au rezistat în acest status quo mai bine de 20 de ani, ambele părți (americană și rusă) s-au mulțumit să gireze sistemele politice din România care le continuau algoritmul, dar ceva a tulburat apele, iar bătălia a reînceput. Coincidență sau nu, la a doua cădere a Pieței Universității are loc a doua mare bătălie a împărțelii. Citeste mai departe pe donquijote-cronicarul.blogspot.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .