.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în septembrie de 1.464 lei, în creştere cu 0,6% (9 lei) faţă de august şi cu 9,3% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, cele mai mari valori înregistrându-se în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante.Astfel, în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale câştigul salarial net a fost de 4.027 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 866 lei, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Câştigul salarial mediu nominal brut a fost în septembrie de 2.017 lei, în creştere cu 12 lei faţă de august.
În luna analizată, nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat, în aproape egală măsură, atât creşteri, cât şi scăderi faţă de luna precedentă.
Majorările s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanţă, trimestriale şi pentru “ziua petrolistului”), plăţii concediilor de odihnă din fondul de salarii, plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), a disponibilizărilor de personal cu salarii mici.
Cea mai semnificativă creştere a câştigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, urmată de extracţia minereurilor metalifere, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, cu majorări între 10% şi 20%.
Totodată, au beneficiat de creşteri între 6% şi 7,5% activităţile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), alte activităţi industriale n.c.a., silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură), fabricarea produselor textile şi între 3,5% şi 5,5% activităţile de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice.
Scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producţie ori încasările mai mici (funcţie de contracte), de dificultăţile financiare din sectorul economic. De asemenea, în unele activităţi economice scăderea nivelului câştigului salarial mediu net din luna septembrie a fost cauzată de acordarea în luna precedentă a primelor ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), plăţii concediilor de odihnă din fondul de salarii, plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă).
Reduceri mai mari, între 7% şi 11,5%, s-au înregistrat în alte activităţi extractive şi în extracţia cărbunelui superior şi inferior, captarea, tratarea şi distribuţia apei şi fabricarea altor mijloace de transport.
De asemenea au fost diminuate cu 3%-7% câştigurile din activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), industria metalurgică, transporturi pe apă, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport.
În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net în învăţământ (3,7%), ca urmare a plăţii participării cadrelor didactice în comisiile de admitere, acordării de prime personalului didactic din învăţământul superior, precum şi a încetării contractelor personalului suplinitor cu câştiguri salariale mici, şi în sănătate şi asistenţă socială (0,2%), pe fondul plăţii drepturilor salariale restante, precum şi a disponibilizării personalului care realiza câştiguri salariale mici.
În administraţia publică câştigul salarial mediu net a fost în uşoară scădere comparativ cu luna august (-0,2%), în principal ca urmare a decontărilor în avans a concediilor de odihnă acordate în lunile precedente.
Comparativ cu iulie 2010 (lună în care s-a aplicat diminuarea cu 25% a cuantumului brut al salariilor de bază, conform Legii nr. 118/2010 ) câştigul salarial mediu net din septembrie 2011 a crescut cu 16,4% în sănătate şi asistenţă socială, cu 11,3% în învăţământ, respectiv cu 10,2% în administraţia publică.
Faţă de octombrie 2010 (lună de referinţă pentru aplicarea majorării cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază, conform Legii nr. 285/2010) câştigul salarial mediu net a urcat cu 16,6% în administraţia publică, cu 14,4% în sănătate şi asistenţă socială, respectiv cu 8,4% în învăţământ.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .