.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Credincioşii romano-catolicii, dar şi reformaţii şi unitarienii sărbătoresc duminică Paştele, cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii. Învierea Domnului Iisus Hristos – Paştele este sărbătorit de Biserica Romano-Catolică duminică, 8 aprilie.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale sărbătorii este mesajul anual “Urbi et Orbi” adresat lumii creştine de Papa Benedict al XVI-lea, în basilica San Pietro (foto).

Biserica romano-catolică sărbătoreşte Paştele duminică, 8 aprilie, cu o săptămână mai devreme decât Biserica Ortodoxă şi decât Biserica Greco-Catolică. Încercările trecute, ca Paştele să fie sărbătorit la aceeaşi dată de principalele Biserici creştine, Ortodoxă şi Catolică, a rămas încă fără rezultat, asta în condiţiile în care prima dintre ele ţine data Paştelui după calendarul iulian, în timp ce cea de-a doua se raportează la calendarul gregorian.

Există însă ani când Paştele este sărbătorit la aceeaşi dată, precum în 2011, respectiv în 2014. În toate bisericile catolice au fost oficiate începând din Joia sfântă slujbe specifice Paştelui, punctul culminant fiind ziua de duminică, atunci când va fi sărbătorită Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Din basilica San Pietro din Roma, Papa Benedict al XVI-lea va rosti tradiţionalul mesaj “Urbi et Orbi”, în care urarea pascală este adresată în numeroase limbi. Papa a oficiat în Joia mare slujba care reactualizează Cina cea de Taină. Cu ocazia respectivă, suveranul pontif a subliniat faptul că “suntem liberi doar dacă rămânem în adevărul fiinţei noastre, dacă suntem uniţi cu Dumnezeu”. Din contră, atunci când oamenii îl “elimină” pe Dumnezeu din vieţile lor, “nu devin liberi”, ci se depărtează de sinele lor adevărat, a adăugat Papa Benedict al XVI-lea.

Tot duminică sărbătoresc Paştile şi reformaţii. În Cluj-Napoca locuiesc aproximativ 35.000 de persoane reformate, susţine Karoly Veres, consilier economic în cadrul Episcopiei Reformate din Ardeal. Numărul reformaţilor depăşeşte 80.000 în judeţ, conform recensământului din anul 2002. Duminică dimineaţă va fi oficiată slujba de Paşte în bisericile reformate, de la diferite ore, 9:00, 10:00 sau 11:00. Spre deosebire de catolici şi ortodocşi, la reformaţi sărbătoarea Paştelui nu este precedată de post. “Sunt persoane care încearcă să se abţină de la anumite mâncăruri sau să mănânce mai puţin, dar la noi nu este obligatoriu, ca dogmă, acest lucru (postul – n. red.). Considerăm că abţinerea de păcate şi de vorbe urâte este cea mai importantă”, a subliniat Veres Karoly. El a subliniat că Învierea lui Iisus este proclamată în cadrul slujbelor de Paşte, dar, spre deosebire de ortodocşi, urarea pascală “Hristos a înviat!” nu a intrat în uz.

sursa: realitate.net

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .