.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cum octombrie este proclamată luna inteligenţei, am vrut să-i întâlnim pe românii recunoscuţi oficial ca făcând parte din clubul exclusivist al celor mai inteligenţi oameni de pe planetă.

I-am găsit grupaţi în Mensa, asociaţia internaţională a oamenilor inteligenţi (cei care au un IQ de peste 131 şi care reprezintă doar 2% din populaţia planetei), la care România a aderat în 1991. Mă aşteptam să descoperim nişte ciudaţi, cu aspect de „tocilari”, cu un limbaj greu de descifrat, cu toane şi aere, oameni suficienţi lor înşile. Am avut surpriza să dăm peste oameni cât se poate de normali, cu hobby-uri şi dileme obişnuite, dar de un pragmatism specific doar celor cu mintea ageră.

„Patalamaua” care conferă statutul de „mensan” constă într-un e-mail primit la aproximativ două săptămâni de la susţinerea unui test bazat pe o matrice progresivă Raven. „În cazurile în care cel testat nu are acces la o căsuţă de e-mail, este trimisă o scrisoare prin poştă cu acelaşi conţinut – rezultatul testului. Singura dovadă a apartenenţei la Mensa este un card de membru pe care-l eliberăm în câteva zile”, spune Rudolph Mihaiu, responsabilul cu relaţiile publice din cadrul Mensa.

Egalitarism în Mensa

Un top al celor mai inteligenţi membri Mensa România nu există pentru că testul Mensa folosit aici poate măsura doar până la IQ-ul de 145 (acesta urmărind doar depistarea celor eligibili), dar mai ales pentru că nimeni nu-şi doreşte o ierarhie în Organizaţie: „Considerăm inoportună potenţiala ierarhizare internă care ar putea apărea dacă scorurile ar fi cunoscute de membrii organizaţiei.

Cu toate acestea, orice membru poate, printr-o cerere către conducerea organizaţiei, să îşi afle propriul IQ din punct de vedere al punctajului: 2% peste 132, 1% peste 138 sau punctaj maxim, adică mai mult de 145″, ne explică Rudolph Mihaiu. Până acum, în România s-au testat 1.700 de oameni şi, raportat la populaţia ţării, numărul de eligibili ar trebui să fie aproximativ 440.000 (la o populaţie de 22.000.000) sau 2% din populaţia ţării.

Conform studiilor publicate de lectorul universitar Anca Dobrean, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, IQ-ul mediu în România este de 94 de puncte pe Stanford-Binet, „considerabil mai mic faţă de prognoza oferită de scorurile obţinute în Europa”, ne lămureşte Rudolph Mihaiu. Următoarea testare va avea loc pe 15 octombrie, la Bucureşti, ziua când Mensa România organizează „Ziua porţilor deschise”.

Avantajele membrilor Mensa

Pe lângă posibilitatea de a ne afla coeficientul de inteligenţă, avem şi ocazia de a-i cunoaşte pe membrii organizaţiei şi programul evenimentelor pentru lunile următoare. Mensa este o organizaţie în care cei cu un IQ ridicat îşi pot urmări interesele comune cu ajutorul a ceea ce ei numesc Special Interest Group (grup special de interese).

Drept urmare se organizează cu regularitate evenimente legate de diversele domenii de interes. De asemenea, mulţi „mensani” organizează petreceri, întâlniri periodice şi călătorii, Mensa oferind membrilor săi acces la serviciul de călătorie SIGHT, prin care „mensanii” pot găsi alţi „mensani” din preajma locului de destinaţie şi pot beneficia de găzduire gratuită şi tururi ale oraşelor. Totodată, membrii Mensa pot găsi resurse pentru propriile proiecte sau pentru proiecte externe. Printre evenimentele inedite organizate de Mensa, găsim invitaţia adresată anul trecut parlamentarilor de a-şi testa
inteligenţa.

Niciun parlamentar excesiv de inteligent

„Doar doi dintre cei peste 400 de parlamentari contactaţi au răspuns invitaţiei noastre. Politica organizaţiei nu îmi permite să împărtăşesc rezultatele celor doi, dar vă pot spune că, în acest moment, cu toate că avem membri specialişti în IT&C, mineri, profesori, economişti etc., nu avem niciun parlamentar. Însă noi apreciem dorinţa acestor două persoane de a sprijini organizaţia”, declară Rudolph Mihaiu.

Şi nu este vorba despre un sprijin financiar, aşa cum s-ar putea crede, căci Mensa nu are caracter politico-social. Şi poate tocmai această integritate a organizaţiei aduce limitări financiare şi lipsa unui sediu. „Utilitatea unui sediu în acest moment ar fi restrânsă, nu avem angajaţi permanenţi şi, cu excepţia unor servicii de bază, totul se face pe bază de voluntariat”, ne precizează Mihaiu.

“Doar jumătate dintre cei care obţin scorul care le atestă eligibilitatea – peste 131 IQ – , se şi înscriu în organizaţie. Motivul ar putea fi imaginea neconturată a organizaţiei, beneficiile apartenenței la Mensa nefiind încă foarte clare.”
Rudolph Mihaiu PR Mensa România

Articolul original pe : adevarul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .