.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Au furat milioane, ba chiar miliarde de dolari profitând de naivitatea, dar şi de lăcomia oamenilor. Unii au fost prinşi după câteva luni, alţii după 30 de ani. Fie că se ocupă de inginerii financiare, de jocuri piramidale sau de falsificare de cecuri, cei mai mari escroci din lume au ceva în comun: ştiu cum să le vorbească oamenilor şi cum să le câştige încrederea.
1. Charles Ponzi
(1882-1949) a fost unul dintre marii escroci financiari din istoria Statelor Unite. Numele său, „Ponzi”, a ajuns ulterior să desemneze jocurile piramidale care le promit oamenilor sume fabuloase, dar care de fapt îi plătesc pe primii investitori din banii următorilor deponenţi.
Ponzi şi-a început ingineria în 1920.  Mai cumpătat în minciunni decât escrocii români care garantau înmulţirea sumei de opt ori (vezi Ioan Stoica, „părintele” Caritas), Ponzi le promitea clienţilor săi un profit de 50% în primele 45 de zile sau de 100% după 90 de zile. În câteva luni el a reuşit să strângă 174 de milioane de dolari (în banii actuali) de la oamenii care au decis să investească în afacerea sa.
Concret, Ponzi spunea că profiturile imense vin din tranzacţionarea cupoanelor poştale din străinătate (un fel de vouchere care îi permiteau celui care primea o scrisoare să răspundă la ea fără să achite taxe poştale). Escrocul mai spunea că el cumpără astfel de cupoane din alte ţări, unde au valoare mai mică, şi le aduce în SUA unde le putea schimba pe timbre, timbre pe care apoi le vindea cu profit.
La prăbuşireaa schemei, investitorii săi au pierdut în jur de 20 de milioane de dolari (225 de milioane în bani actuali). Ponzi a făcut vreo 12 ani de închisoare, după care a fost deportat în Italia. Cu scurt timp înainte de a muri la Rio de Janeiro a acordat un ultim interviu în care declara cinic:  “Le-am oferit americanilor cel mai mare spectacol de la debarcarea pelerinilor încoace”.

2. Cea mai bună dovadă că oamenii dau la o parte raţiunea când vine vorba de câştiguri este schema pusă la cale de brokerul Bernie Madoff, arestat recent. Din nou, o schemă Ponzi. A câta oare din istorie? Totuşi, escrocheria lui Madoff a fost frumos împachetată ca o afacere curată, aşa că era mult mai greu pentru păcăliţi să-şi dea seama ce se întâmplă.
Prin intermediul firmei sale de brokeri, investiţii şi consiliere financiară – Bernard L. Madoff Investment Securities – escrocul a înşelat în jur de trei milioane de oameni timp de 30 de ani. El primea capitaluri pe care trebuia să le administreze şi să le investească. De fapt, el depunea banii într-un cont bancar fără a investi absolut nimic. Pentru rambursarea banilor vechilor deponenţi folosea sumele depuse de noii investitori.
Dădea impresia unei performanţe excepţionale, pe baza căreia atrăgea din ce în ce mai mulţi investitori, dar cu fiecare an care trecea el delapida capitalul încredinţat. Escrocheria a ieşit la iveală odată cu izbucnirea crizei: mai mulţi deponenţi au vrut să-şi recupereze banii, toţi odată, iar Madoff nu a putut returna fondurile.
Schema lui Bernie Madoff s-a prăbuţit în 2008 şi i-a costat pe investitori aproximativ 65 de miliarde de dolari. Închis în acelaşi an, bătrânul Madoff ajuns acum la 73 de ani îşi ispăşeşte pedeapsa la Butner Federal Correction Complex, o închisoare de securitate medie din estul Carolinei de Nord. Nu va ieşi prea curând deoarece a fost condamnat la 150 de ani de închisoare. Dar poate că cea mai aspră pedeapsă pentru Madoff a fost sinuciderea unuia dintre fiii săi, care nu şi-a mai revenit odată ce tatăl lui a ajuns la închisoare.

Citește mai departe pe verticalnews.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .