.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Editura Thomson Reuters a oprit accesul cercetatorilor din Romania la bazele sale de date care cuprind articole stiintifice din intreaga lume, din cauza amanarilor in contractarea noilor servicii, a declarat pentru HotNews.ro fostul sef al Cercetarii din Romania, Dragos Ciuparu. Decizia editurii vine la aproape o saptamana dupa ce Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a anuntat ca amana cu doua luni termenul la care institutiile de cercetare pot depune cereri pentru a avea acces la aceste baze de date. Efectele deciziei Thomson Reuters sunt imposibilitatea cercetatorilor romani de a vedea daca temele pe care vor sa le trateze au mai fost cercetate pana acum, “izolarea cercetarii romanesti” si imposibilitatea de a mai detecta eventuale plagiate, pentru ca dispar articolele de comparatie, sustine Dragos Ciuparu, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Contactat de HotNews.ro, ministrul Liviu Pop a declarat ca nu are cunostinta de acest proiect. “Ce va pot spune este ca auditez toate proiectele, directorul de la ANCS a plecat si avem alt presedinte”, a declarat ministrul Educatiei, desi chiar el a anuntat in urma cu zece zile amanarea datei la care institutiile de cercetare pot depune cereri pentru a avea acces la aceste baze de date.

Editura Thomson Reuters, care din 2009 asigura printr-un proiect european accesul institutelor de cercetare si universitatilor romanesti la articolele stiintifice internationale cotate ISI, a oprit accesul Romaniei la bazele sale de date, a declarat pentru HotNews.ro fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), Dragos Ciuparu, precizand ca motivul invocat de companie il reprezinta amanarile partii romane in contractarea noilor servicii.

Bazele de date ale Thomson reprezinta “principalul instrument de documentare al cercetatorilor cu privire la informatia stiintifica”, a explicat Ciuparu. Acesta a anuntat ca a primit pe 30 mai o scrisoare din partea editurii Thomson prin care partea romana era anuntata ca “suspenda accesul din cauza amanarilor in contractarea noilor servicii”.

Amintim ca, pe 24 mai, premierul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare din functia de presedinte al ANCS, cu rang de secretar de stat, a lui Dragos Ciuparu. In aceasta functie a fost numit Tudor Prisecaru.

Decizia Thomson vine la zece zile dupa ce ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca a decis “amanarea depunerilor de cereri de finantare pentru proiectul care priveste accesul entitatilor de cercetare romanesti la publicatii si baze de date internationale pentru 60 de zile”. “Data depunerilor era initial 22 mai, adica o singura zi. Ceea ce inseamna un timp foarte scurt pentru a putea sa se inscrie mai multi ofertanti. Suma alocata pentru acest proiect este de maxim 120 de milioane de lei, durata proiectului fiind de 3 ani”, declara atunci Liviu Pop.

Sursa in continuare: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .