.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Am realizat acest video ca o dovada a pericolului real pe care il reprezinta exploatarea miniera pe baza de cianuri-Rosia Montana: ceea ce va pregatesc americanii este un imens lac de decantare plin cu cianura!!!Acidul cianhidric are temperatura de fierbere-evaporare la 26,8oC, rezista in aer timp indelungat, cantitatea reducandu-se la jumatate in 1-3 ani.In zilele calduroase care depasesc 27oC, cianura existenta in Iazul de decantare se evapora, iar deasupra iazurilor se formeaza nori de ioni de cianura”, care datorita curentilor de aer sunt transportati la distante cuprinse intre: 2-300 km fata de aceste iazuri, in cazul Rosiei Montana ajungand si afectand locuitori din Intregul Ardeal. Oamenii sunt expusi la cianuri prin intermediul ploilor acide,respirand aerul, band apa, atingand solul, apa, care contine cianuri, sau mancand alimente din zonele afectate cu cianuri. Toate persoanele care locuiesc in vecinatatea zonelor unde se foloseste cianura prezinta un risc sporit la expunerea si otravirea cu cianura. Expunerea repetata la cianuri, chiar si in doze mici, timp mai indelungat, fara a se elimina sursa de contaminare, are efecte extrem de grave asupra tuturor fiintelor vii. Intoxicatiile cu cianura (in situatia ca doza nu este letala – 50 mg) provoaca modificari ale respiratiei, ameteli, dureri de cap, varsaturi, convulsii, pierderea cunostintei, afectarea creierului si a inimii, producerea de arsuri si iritatii ale pielii.Este absolut necesar ca opinia publica si motii in special sa cunoasca si un alt aspect si anume acela ca, iazul de la Valea Cornea = 400 hectare = 4 milioane mp x 3 metri apa cu cianura, adancimea in medie = volum de 12 milioane mc apa cu cianura (care depaseste de zeci de ori doza letala pentru om), intr-o situatie extrema (cutremur, alunecare de teren, surpari datorate unor explozii in cariere, ploi si zapezi abundente), ruperea – fisurarea barajului de peste 180 m inaltime inseamna deversarea a peste 12 milioane mc de otrava care ar afecta complet viata motilor din localitatile: Rosia Montana, Bucium, Abrud, Zlatna, Brad, a localitatilor invecinate cu EFECTE CATRASTOFALE pe tot cursul inferior al raului Aries, Mures, a raului Tisa, a Dunarii, a Marii Negre, cu impact transfrontalier asupra a mi-lioane de oameni. Cartile de istorie, intr-o asemenea situatie, peste decenii s-ar putea sa spuna: … aici, in zona Rosia Montana-Abrud-Campeni-Zlatna-Brad-Alba Iulia, au trait candva romanii si motii…”.

Localitatea Geamana din Muntii Apuseni este inghitita, bucata cu bucata, de un lac imfam cu ape otravite. Unica marturie ca pe Valea Sesii, in judetul Alba, se afla localitatea Geamana e turnul vechii biserici, care se inalta dintr-un lac de steril, a carui apa este inrosita de deseurile de la exploatarea de cupru de la Rosia Poieni.
Suvoaie de apa rosie ca sangele se preling pe versanti. Se varsa apoi in lacul-mormant sub care e ingropat satul Geamana. Un lac rosu pe margini, din cauza depunerilor de cupru, iar in rest alb si cenusiu, dar niciodata limpede. Lacul artificial, intins pe o suprafata de peste 120 de hectare, a fost format pentru a inmagazina milioanele de tone de steril rezultat ca urmare a exploatarii de cupru de la Rosia Poieni.

Numai turnul si acoperisul bisericii vechi de sute de ani si cateva cruci din cimitir mai amintesc de faptul ca malul cenusiu ascunde ceea ce, odata, era cel mai mandru sat din zona. La mai bine de 30 de ani de la inceperea exploatarii de la Rosia Poieni, peisajul e sinistru.
Mina care candva le-a schimbat in bine destinele oamenilor, oferindu-le locuri de munca, a distrus iremediabil localitatile din zona: Geamana si alte sase catune (Vinta, Valea Holhorii, Sasa, Holobani, Curmatura, Barzani) au disparut sub lacul de steril. In pantecele lui monstrul hulpav a inghitit peste 1000 gospodarii iar pe unele le-a acoperit sub 120 m de namol otravitotor!!! Apele acide provenite din exploatarea de cupru se scurg de pe haldele de steril in iazul de decantare Valea Sesei. In cazul unor ploi torentiale, raul Aries, aflat in apropiere, ar putea fi puternic poluat, apele putand ajunge rapid si in raul Mures. Acesta este si motivul pentru care apele acide trebuie, in permanenta, neutralizate cu var.”

Semneaza petitia pentru Rosia Montana

http://youtu.be/BTWDK9ZBwoI

Sursa: http://www.rosiamontana.net/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .