.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cum va arata bugetul UE pana in 2020? Comisia Europeana cere mai mult de o mie de miliarde de euro. Statele membre se opun. Deputatii europeni si ai Parlamentelor nationale sunt chemati la Bruxelles. Comisia Europeana (CE), Parlamentul European, deputati din statele membre, experti din Comitetul Regiunilor si ai Curtii de Conturi dezbat joi la Bruxelles cum va trebui cheltuit bugetul UE pe 2014-2020 si de unde ar trebui sa vina banii. Pentru Romania, cele mai importante puncte sunt bugetele pentru asa-numite politici europene “traditionale”: agricultura si politica regionala.

De unde incep negocierile: CE vrea 1.025 de miliarde de euro!

Dezbaterile vor porni de la propunerea legislativa a Comisiei Europene pentru bugetul viitor anuntata in vara lui 2012. Comisia a cerut, in iunie anul trecut, un buget de 1.025 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 ceea ce inseamna o crestere cu aproximativ 4,8% fata de bugetul care se incheie anul viitor.

DOCUMENT: Propunerea Comisiei Europene pe fiecare domeniu pentru bugetul 2014-2020
DOCUMENT: Programul dezbaterilor pe bugetul UE 2014 – 2020
DOCUMENT: Care sunt contributiile la bugetul UE pentru stat membru

Sursa: Comisia Europeana/Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Unde incep neintelegerile cu marile state contributoare la bugetul UE

Statele membre: Marile state contributoare, printre care Franta si Germania, au cerut inghetarea cheltuielilor. Ulterior, in septembrie anul trecut, noua state membre (tarile nordice, Marea Britanie, Franta, Germania si Austria) au trimis Comisiei Europene o scrisoare comuna in care au spus ca, din punctul lor de vedere, viitorul buget multianual este prea mare si trebuie redus.

Parlamentul European: Deputatii europeni au sustinut, in timpul dezbaterilor din 2011 pe bugetul viitor al UE, ca inghetarea cheltuielilor la nivelul celor din 2013 “nu este o optiune viabila”. O crestere de cel putin 5% peste nivelul din 2013 – conform propunerii deputatilor – ar insemna ca bugetul UE ar fi aproximativ 1,11% din venitul national brut (VNB) total al UE, peste estimarea de 1,06% pentru 2013. Inaintea ultimului Consiliu European unele state membre au cerut ca aceasta contributie sa fie chiar mai mica decat 1%.

EXEMPLU: Cum arata bugetul UE pe anul 2012 – de unde vin banii si pe ce sunt cheltuiti

Ce este cadrul financiar multianual (CFM) sau bugetul pe 7 ani?

Cadrul financiar multianual (CFM) stabileste planurile bugetare ale UE pe termen lung (7 ani). El contine prioritatile pe termen lung si stabileste sumele maxime anuale ce pot fi cheltuite pe fiecare domeniu. Tratatul de la Lisabona cere UE sa tina cheltuielile in cadrul acestor plafoane in fiecare buget anual, astfel incat sa se asigure ca cheltuielile raman in limitele prestabilite de venitul UE – “resurse proprii”.

Sursa in continuare si harta interactiva: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .