.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

satelit-620x264The Global Positioning System (GPS) este un sistem de navigare prin satelit ce poate fi folosit în prezent în întreaga lume. Bazat pe o rețea de 24 de sateliți plasați pe orbită de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite, sistemul a fost conceput inițial pentru armata americană. Ideea unui sistem de poziționare prin satelit datează de la sfârșitul anilor 1950, fiind unul dintre pricipalele motive ale lansării de către ruși a satelitului Sputnik.

Sistemul funcționează în prezent și pentru civili, putând fi folosit în orice condiții meteorologice, fără abonamente periodice, taxe de instalare sau utilizare. Însă este acesta cu adevărat liber? Controlează cineva Global Positioning System? Armata SUA a păstrat accesul exclusiv la capacitățile complete ale sistemului, civilii și alte țări fiind limitate la folosirea unei versiuni mai slabe a tehnologiei, până în luna mai a anului 2000, când președintele Bill Clinton a eliminat restricțiile. Astăzi, Departamentul Apărării din SUA menține totuși controlul sistemul GPS, însă potrivit oficialilor americani, oamenii au acces la toate funcțiile acestuia. Costul anual de funcționare a sistemul GPS este de aproximativ 750 milioane de dolari.

Însă GPS-ul pe care-l folosim noi, ori de câte ori virăm „prima la stânga”, nu este singura rețea de navigație din lume. India și Rusia, au propriile lor sisteme. Cei de la seeker.com susțin că sistemul GLONASS folosit de ruși este mult mai precis decât GPS-ul nostru. De asemenea și Japonia, China, și chiar Uniunea Europeană, lucrează în prezent la diferite sisteme proprii de navigație, proiectele fiind în diferite faze de dezvoltare. Motivul pentru care și aceste state sau organizații vor să își creeze propriile sisteme GPS, ținând cont de costurile uriașe de implementare, nu se cunoaște.

Cei 24 sateliți care formează în prezent sistemul GPS orbitează la circa 12.000 mile deasupra pământului. Aceștia au o mișcare constanta, parcurgând două orbite complete în mai puțin de 24 ore. Viteza lor de deplasare este de circa 7000 mile/ora.

sursa: seeker.com/

sursa: sciencefriday.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

sursa si foto Rostirea:   http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .