.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

CINE SE AFLA IN SPATELE EXPLOATARII MINIERE DE LA ROSIA MONTANA

Cine este de fapt Gabriel Resources ? În spatele „lui”  Gabriel  se ascund nume dintre cele mai puternice ale afacerilor inteanţionale cu aur. Infiinţată în 1997 de omul de afaceri Vasile “Frank” Timiş, controversat si din punctul de vedere al  consumului sau traficului cu heroină în Australia anilor ’90 , care s-a retras în 2003 pentru a se ocupa de alte afaceri.

iata de cine este  în prezent gestionată compania:

In spatele companiei Gabriel Resources, care detine 80% din actiunile la Rosia Montana Gold Corporation se afla nume cu greutate din business-ul mondial.  Printre acestia, cunoscutul miliardar american John Paulson, care detine fondul de hedging Paulson&Co si Thomas Kaplan, un investitor important în proiecte aurifere, care detine gigantul Electrum Strategic Holdings.

Potrivit analizei, toti actionarii cunoscuti ai grupului Gabriel Resources sunt mari investitori în aur si au facut o buna parte din avere prin astfel de afaceri.

Paulson a devenit miliardar în 2007, când a obtinut 3,5 miliarde de dolari pariind împotriva creditelor ipotecare subprime. Acesta si-a umflat profitul anul trecut cu 5 miliarde de dolari mizând pe aur. Paulson a stabilit astfel un nou record pentru industria fondurilor de hedging. Mai mult de o treime din activele administrate de Paulson, de 36 miliarde de dolari, sunt conectate la industria aurului.

John Paulson, unul dintre cei mai importanţi manageri de pe Wall Street, supranumit şi „sultanul subprime”, a câştigat în 2010 peste 5 miliarde de dolari ca urmare a investiţiilor pe piaţa materiilor prime, a investiţiilor în acţiunile băncilor şi în obligaţiuni guvernamentale.

John Paulson, care deţine compania Paulson&Co, s-a îmbogăţit în anul 2007 pariind împotriva pieţei subprime. Subprime sunt creditele imobiliare cu risc ri-dicat care au stat la baza izbucnirii, în 2007, a crizei imobiliare în SUA. Acesta a realizat atunci cel mai mare profit din istoria tranzacţiilor financiare, câştigând 15 miliarde de dolari. 3,7 miliarde de dolari au intrat în buzunarele sale.

Anul trecut acesta a investit în piaţa materiilor prime, în companii de pe pieţele emergente şi în obligaţiuni guvernamentale. Suma câştigată de acesta în 2010 este de cinci miliarde de dolari, adică aproximativ 10.000 de dolari pe minut.

Thomas Kaplan are o avere estimata de Forbes la 1,7 miliarde de dolari, locul 736 in acest top, o mare parte a castigului sau provenind din investitiile in aur.

Americanul Thomas Kaplan, este “un istoric cu educaţie la Oxford care s-a reprofilat în investitor” şi pariază masiv pe aur. A făcut avere din gaze naturale, după ce a cumpărat licenţe de exploatare în Texas care au oferit accesul la zăcăminte de 68 miliarde metri cubi.

Personajul Kaplan apare în presă ca o surpriză, ca un profesor de istorie cu educaţie aleasă care a reuşit în lumea dură a afacerilor. Forbes îl descrie prin întrebări retorice: “De ce îl urmează marile fonduri de hedging pe Tom Kaplan în investiţii pe aur?”.

Beny Steinmetz, un alt mare investitor al Gabriel Resources controleaza a doua avere din Israel, estimata de Forbes la 6 miliarde de dolari, mai mica doar decât cea a familiei lui Sammy Ofer, decedat în luna iunie.

Steinmetz face afaceri cu diamante si aur. Acesta a dat lovitura anul trecut, cand a vândut grupului brazilian Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari, 51% din actiunile companiei sale din Guinea, care se ocupa cu mineritul fierului.

Într-o amplă investigaţie marca Adevărul, publicată anul trecut, în august, se menţionează legătura de afaceri pe care Remus Truică o are cu Beny Steinmetz,  jucător important pe piaţa mondială a diamantelor. Israelianul, cu o avere estimată de Forbes la 4 miliarde de dolari, a devenit acţionar la Roşia Montană şi a investit puternic în piaţa imobiliară din România.

Însă pe cât este de influent Steinmetz, pe atât e şi de controversat. În 2007, mercenarii care asigurau paza minelor sale de diamante din Sierra Leone au ucis mai mulţi localnici care nu au mai vrut să fie sclavi.

Mai mult, Beny este suspectat că a orchestrat conflicte sângeroase în peste zece ţări africane.

De asemenea, trebuie mentionata si implicarea celebrului om de afaceri George Soros, actionar al grupului Newmont, care la randul sau este actionar al Gabriel Resources. Newmont este unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, cu afaceri de 9,5 miliarde de dolari în 2010. Soros a vandut insa in luna mai actiunile, precizand ca “aurul este balonul speculativ suprem”.

Comentariu RoStirea:   Se pare ca Domnul Soros s-a retras din fata afacerii Gold Corporation, sa nu uitam ca mai exista pachetul de actiuni al unui offshore cu “actionariat anonim”.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .