.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Comisia Europeana recomanda ca Guvernul si institutiile cheie din Romania sa isi demonstreze angajamentul fata de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept si independentei justitiei, printr-o serie de “pasi urgenti”, conform proiectului raportului CE privind MCV obtinut de Mediafax.

“Cel mai important pas pe care vor trebui sa il faca Guvernul si institutiile cheie din Romania va fi sa isi demonstreze angajamentul fata de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept si independentei justitiei. Aceasta necesita un numar de pasi urgenti pe care vor trebui sa ii faca Guvernul si Parlamentul”, se arata in proiectul raportului care urmeaza sa fie dezbatut si aprobat miercuri de Comisia Europeana.

Conform proiectului, CE face o serie de recomandari care vor rezuma reformele specifice de care este nevoie pentru a se mentine progresul inregistrat sub MCV.

Astfel, pentru respectarea statului de drept si a independentei justitiei, Comisia invita Romania sa ia urmatoarele masuri:

sa adopte imediat si sa publice o ordonanta de urgenta care sa anuleze Ordonanta de Urgenta nr. 38/2012 (OUG privind modificarea Legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale – n.r.)
sa adopte imediat si sa publice o ordonanta de urgenta care sa anuleze Ordonanta de Urgenta nr. 41/2012 (OUG privind modificarea Legii de organizare a referendumului – n.r.)
sa respecte conditiile constitutionale de emitere a ordonantelor de urgenta pe viitor
sa asigure publicarea imediata a tuturor actelor in Monitorul Oficial, inclusiv a deciziilor Curtii Constitutionale
sa le ceara tuturor partidelor politice si autoritatilor guvernamentale sa respecte independenta justitiei; cu angajamentul de a pedepsi orice membru al Guvernului sau al vreunui partid care submineaza credibilitatea judecatorilor criticand deciziile justitiei sau punand presiune pe institutiile judiciare
sa numeasca un Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul tuturor partidelor, printr-un proces obiectiv si transparent, care sa conduca la selectarea unei personalitati cu o autoritate, integritate si independenta necontestate
sa introduca un proces transparent de nominalizare a Procurorului General si al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta ar trebui sa includa aplicatii deschise bzate pe criterii de expertiza profesionala, integritate si cu realizari in domeniul combaterii coruptiei. Nicio nominalizare nu trebuie facuta in timpul actualei presedintii
nicio gratiere nu trebuie facuta in timpul actualei presedintii
sa nu numeasca ministri cercetati pentru integritate, ministrii aflati in astfel de situatii trebuie sa demisioneze
sa adopte proceduri clare care sa ceara demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate si conflicte de interese sau condamnari finale pentru coruptie la nivel inalt.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .