.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Trăim pe o planetă tot mai aglomerată, mai poluată şi ale cărei resurse se împuţinează, devenind tot mai costisitoare. Aceste detalii, alături de convulsiile economice cu care se confruntă ţările dezvoltate în ultima vreme îi fac pe mulţi să se întrebe dacă este sustenabil modelul societăţii de consum, care a adus incontestabile beneficii în secolul al XX-lea.

Din ce în ce mai mulţi oameni consideră că modelul nu este o soluţie pe termen lung pentru o planetă ce găzduieşte 7 miliarde de locuitori. Una din ideile propuse pentru îmbunătăţirea acestui model, ca variantă mai eficientă de consumare a resurselor, o reprezintă consumul în colaborare.

Ce este consumul în colaborare? Termenul de “collaborative consumption” a fost lansat în 2007 de Ray Algar, într-un raport asupra noilor tendinţe de consum. Autorul l-a folosit ca sa definească nouă filozofie a consumului, care se realizează astfel încât majoritatea oamenilor să ajungă la un echilibru între propriul interes şi binele comun, al comunităţii din care fac parte. Adepţii acestui stil de consum afirmă că el reprezintă o veritabilă revoluţie socială, modelul deţinerii de obiecte fiind înlocuit de unul al folosirii acestora în comun.

Unul din primele domenii în care este aplicat modelul consumului colaborativ este cel al industriei auto. Conform statisticilor înregistrate în SUA şi Europa, autovehiculele transportă, în medie, 1,6 pasageri la fiecare drum. Programele de “car sharing” – de utilizare în comun a automobilelor – îmbunătăţesc această folosire ineficientă a resurselor.

Citeşte mai departe pe Descopera.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .