.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Criza datoriilor se propagă cu o viteză ameţitoare, ame­ninţând state din chiar inima zonei euro, printre care Germania, Franţa şi Italia, după ce a dus în pragul defaultului, pe rând, Grecia, Irlanda şi Portugalia după creşterea costurilor de finanţare la niveluri nesustenabile. De cealaltă parte a Atlanticului, SUA, ţară care la rândul ei a trecut la muchie de cuţit de un default, ce-i drept tehnic, şi care continuă să aibă probleme cu datoria uriaşă, se împrumută la cele mai mici costuri din istorie, deşi şi-a văzut în această vară ratingul tăiat de una dintre principalele agenţii de evaluare financiară, pe când în Europa ran­damentele obliga­ţiu­nilor sunt tot mai mari.

Bursele europene au sângerat ieri cu o intesitate mai mică decât în zilele ante­rioare. Întâmplător sau nu, ieri a fost Thanksgi­vingul în SUA, ţara de unde provin cei mai mari manageri de active din lume.

Cum s-ar putea explica discrepanţa dintre costurile de finanţare ale europenilor şi ale americanilor?

“Este vorba de atacuri, dar speculative, făcute de investitorii care profită de situaţia de fapt. Ceea ce vedem este o îngrijorare cu privire la soluţiile de rezolvare a crizei europene. Investitorii percep că situaţia se agravează. Germania este victima poziţiei pe care o deţine în Europa”, spune economistul Aurelian Dochia. El a explicat că sunt multe bănci americane expuse la zona euro, iar o catastrofă în Europa nu le-ar servi, pe termen scurt, la nimic.

La rândul său, profesorul de economie Daniel Dăianu a indicat că situaţia are la bază lipsa de încredere a investitorilor.

“Zona euro are defecte de design, pentru că este o uniune monetară care nu are complementul fiscalo-bugetar, aşa cum îl are SUA. Cât n-a fost criză, deficienţele au stat într-o arie invizibilă”, spune Daniel Dăianu, adăugând că multiplicarea datoriilor publice a creat o anxietate foarte mare în rândul investitorilor.

“Nimeni nu pune la îndoială supravieţuirea dolarului. În zona euro, defectele de structură, în combinaţie cu criza financiară, perspectivele de creştere economică foarte slabă şi răspunsurile necorespun­zătoare ale europenilor au condus la împletirea între panică şi speculaţie. Nu este vorba de o conspiraţie”, menţio­nează Daniel Dăianu, fost ministru de finanţe.
Sursa: Ziarul Financiar

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .