.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

In plina criza politica, Curtea Constitutionala a devenit arbitru intre Putere si Opozitie. Magistratii CCR trebuie sa analizeze miercuri atat conflictul institutional dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta cat si cel dintre USL si PDL pe tema votului uninominal. Totodata, partidele parlamentare fac apel la judecatorii CCR pentru a solutiona luptele politice declansate in Parlament printre acestea fiind legea referendumului dar si a numirile politice din Consiliul de Administratie al televiziunii publice. De precizat este ca magistratii trebuie sa arbitreze conflictele dintre Putere si Opozitie in conditiile in care in urma cu doua zile, Parlamentul a restrans activitatea Curtii Constitutionale eliminand prerogativele acesteia de a se pronunta asupra hotararilor Legislativului.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va participa la sedinta CCR de miercuri in care se analizeaza conflictul interinstitutional si a precizat ca nu va tine cont de decizia CCR, ci de decizia Parlamentului care l-a numit ca reprezentant al Romaniei la Consiliu.

“Nu, eu trebuie sa tin cont de ceea ce a decis Parlamentul, ma spun Parlamentului. Daca CCR va decide ca exista un conflict intre Parlament si presedinte, acest lucru trebuie rezolvat intre Parlament si presedinte (…)

Guvernul nu se afla in niciun conflict cu presedintele pe aceasta tema. Daca presedintele se declara nemultumit de declaratia Parlamentului atunci poate sa ceara CCR constatarea unui conflict Parlament – presedinte. Eu sunt e partea Parlamentului, bineinteles”, a declrat Ponta citat de Medifax.

La sfarsitul saptamanii trecute, Traian Basescu a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta in care il avertiza ca participarea la summitul european fara aprobarea presedintelui si in lipsa unei delegari “exprese” de reprezentant al statului roman echivaleaza cu “o insusire a unei atributii constitutionale a presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”.

“Va atrag atentia asupra faptului ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborata cu lipsa delegarii exprese a Primului ministru in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru”, se arata in scrisoare potrivit agentiei Agerpres.

Conflictul Traian Basescu -Victor Ponta pe reprezentarea Romaniei la Consiliul European a debutat la inceputul lunii mai cand premierul a declarat ca doreste sa participe la lucrarile Consiliul din 28 iunie pentru ca “se discuta in special lucruri care tin de activitatea guvernamentala. Dupa o serie de intalniri intre seful statului si premier conflictul nu s-a solutionat.

17 mai Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean declara, referitor la reprezentarea Romaniei la Bruxelles, ca la Consiliul European ar trebui sa mearga presedintele, asa cum a facut si pana acum, fapt necontestat de nimeni pana in prezent.

“Raspunsul se gaseste in Constitutie. Seful statului a fost pana acum, nimeni nu a contestat acest lucru, nu stiu de unde a aparut aceasta discutie”, declara Zegrean citat de cotidianul Evenimentul Zilei.

Victor Ponta a cerut Parlamentului sa decida asupra reprezentarii argumentand ca prim-ministrul si presedintele trebuie sa conlucreze pentru ca “Romania sa fie reprezentata constitutional si eficient pe plan european”.

Ponta a propus, in numele Guvernului, impartirea atributiilor astfel incat presedintelui sa ii revina toate temele care tin de politica militara, de securitate si politica externa comuna a UE iar la consiliile care dezbat problemele ce tin de activitatea economica, sociala, fonduri europene, guvernul si premierul sa reprezinte Romania pe plan european.

12 iunie. Plenul Parlamentului a adoptat cu 249 de voturi pentru, 30 impotriva si 2 abtineri, o declaratie prin care recomanda reprezentarea Romaniei de catre premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie. Parlamentarii USL au evitat adoptarea unei hotarari (asa cum ere procedura parlamentara) tocmai pentru a evita contestare acesteia la CCR.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .