.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

De multe ori avem impresia că polițiștii sunt pe stradă ca să ne hărțuiască, nu să ne protejeze. Comportamentul oamenilor legii lasă de dorit în multe dintre situații, mai ales în cazurile când ”întâlnirea” se face la marginea șoselei. Cei mai ”răi” polițiști sunt cei de la Rutieră, acolo fiind consemnate și cele mai mari plângeri. În ciuda eforturilor și demesurilor, în acest domeniu șpaga este încă monedă forte. Și pentru că a început vacanța, iar drumurile prin țară le-am înmulțit, este bine să aflați câteva metode pentru a contracara lipsa de maniere a unui polițist mai zelos sau mai ”fomist”.

Precizăm de la început că nu includem toți agenții în aceași oală, că dorim ca prezența acestora să fie cât mai vizibilă pe șosele, dar insistăm pentru ca acțiunile să se facă transparent și fără discriminare. Cine greșește să plătească, dar această regulă să fie valabilă pentru toată lumea.

Iată câteva exemple de cum să te aperi de eventualele ”mizerii” pe care ar vrea să ți le facă vreun polițist ”mai zelos”. Sfaturile ne-au fost de un redactor de la o revistă auto.
– Un șofer este amendat de către un agent de circulație, mult prea zelos, pentru că a depășit linia continuă. Amenda legală prevăzută de legea care reglementează circulația pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amendă și 6 puncte de penalizare.
După constarea contravenției de către agentul de circulație, acesta are obligația să vă întrebe dacă aveți de făcut observații.
Sfatul nostru este să spuneți ce anume observații aveți de făcut, cea mai des folosită este urmatoarea “constatarea nu
corespunde adevărului”.
Următorul pas legal care trebuie făcut de polițist este să vă întrebe dacă doriți sau nu să semnați procesul verbal și să luați un exemplar.
Puțină lume știe ca ordonanța de urgență a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, lasă multe portițe pentru ca amenda să nu mai fie achitată niciodată.
Dacă șoferul depistat că a încălcat Codul Rutier refuză să semneze procesul verbal, agentul este obligat să aduca un martor, cu care, atenție, se va putea face doar dovada refuzului de către conducatorul auto de a semna procesul verbal și a primi un exemplar, nu de atestare a săvârșirii contravenției. În fața acestei situații, procesul verbal va fi trimis la domiciliul șoferului, unde trebuie să ajunga în maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele două posibilități de comunicare a procesului verbal va fi prin poștă, cu confirmare de primire.
Acest lucru presupune ca destinatarul/șoferul trebuie să semneze de  primire a procesului verbal.
Dacă nu este acasă sau dacă locuiește la altă adresă decât cea din buletin o perioadă de zece zile sau pur și simplu nu merge la Poștă să ridice procesul verbal și sa semneze, documentul va fi trimis înapoi la Poliție. Poșta păstrează corespondența vreme de 10 zile. În acest caz, Poliția Rutieră fie retrimite documentul prin Poștă, fie aplică cea de-a doua variantă de comunicare prevazută de acelasi articol 27, “prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces verbal semnat de cel puțin un martor”.
Portița legală de scăpare care se află în Ordonanța 2/2001, este prevazută de art. 14. Acest articol stabilește că “executarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancțiunii” (adică data când a fost scris /întocmit de polițist).
Cu alte cuvinte, dacă Poliția nu poate face dovada că v-a comunicat procesul verbal în termen de 30 de zile, sub semnatura dumeavoastră, amenda de 225 de lei nu mai poate fi executată de către Direcția Finanțelor Publice.

Sfaturi pentru a evita capcanele aparatelor radar:

–      Înregistrarea video a faptului că ați mers cu o viteză mai mare decâr cea legală nu este valabilă dacă mașina pe care este montat aparatul radar se află în mișcare.

–      Solicitați ordinul de serviciu prin care echipajului i-a fost încredințată misiunea de a posta aparatul radar în zona respectivă. Motivul este de a elimina suspiciunea ”de ieșire la  șpagă”. (Dacă nu prezintă documentul solicitat, menționați asta în procesul verbal).

–      Cereți avizul de control al aparatului radar, prin care să se certifice că aparatura e conform cu normele tehnice.
(De obicei, aceste acte nu sunt în posesia echipajului sau sunt vechi. Menționați acest aspect în procesul verbal).

–      Nu semnați procesul verbal și solicitați să vi-l trimită pe adresa de domiciliu. (De obicei nu-l trimite, pentru că polițistul trebuie să se deranjeze la poștă și să pună timbre din banii lui). În cazul în care, totuși îl trimite, se continua cu  varianta de lipsă de la domiciliu.

Altă informație utilă:
Ca să nu vă ridice mașina când o parcați aiurea: virați roțile la maximum. Astfel, va fi imposibilă fixarea prinzătoarelor pe roți cu ajutorul cărora se ridică mașina pe platformă.   Sursa: verticalnews.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .