.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Arheologii lucreaza in prezent la excavarea unui sit despre care se crede ca ascunde faimoasa comoara a Reginei Sheba, personaj biblic celebru pentru bogatiile sale.

In urma cu aproximativ 3.000 de ani, regina Sheba, care a condus ceea ce acum reprezinta Etiopia si Yemen, a ajuns in Ierusalim cu o cantitate foarte mare de aur pentru a-l darui Regelui Solomon. Acum, pe teritoriul ei, au fost descoperite o mina antica de aur, alaturi de ruinele unui templu si ramasitele unui camp de lupta.

Un fost director al Muzeului Britanic, arheologul Louise Schofield, conduce aceste sapaturi de pe Platoul Gheralta din nordul Etiopiei: “Unul dintre lucrurile care mi-au placut intotdeauna foarte mult in arheologie este faptul ca intotdeauna exista sansa sa faci niste conexiuni cu miturile si legendele. Iar faptul ca noi am putea avea aici mina de aur a Reginei Sheba este extraordinar.”

Ea a precizat ca un prim indiciu este faptul ca, pe o placa de piatra de aproximativ 6 metri, gravata cu simbolurile soarelui si lunii, se afla un mesaj care spune ca este vorba despre “tinutul lui Sheba”. “Am sapat in jurul acestei pietre, destul de ingrijorata, deoarece fusesem avertizata ca pe aici traieste o cobra de aproape 3 metri lungime, si am gasit o inscriptie in sabeana, limba Reginei Sheba.” a declarat arheologul Schofield, citata de The Guardian.

Mai mult decat atat, pe o movila din apropiere ea a mai gasit fragmente din niste coloane si tunele din piatra ale unui templu ingropat, care pare sa fi fost inchinat zeitei Luna, la care se inchina Sheba in secolul 8 inainte de Christos. De asemenea, in apropiere au mai fost descoperite niste fragmente de oase umane, ceea ce indica faptul ca acolo ar fi avut loc si o batalie.

Chiar daca localnicii mai cauta si in prezent aur in apele din zona, nimeni nu stia de existenta acestor constructii si mai ales a minei antice. Aceasta se afla la o adancime de aproximativ 1,2 metri, pe un deal, deasupra caruia se afla un cuib de vulturi.

Sheba a condus un regat care a prosperat foarte mult din comertul cu Ierusalimul si Imperiul Roman, iar regina a fost imortalizata in Coran si in Biblie, care descriu vizita ei la Regele Solomon “cu un alai foarte mare, cu camile care purtau mirodenii si foarte mult aur si pietre pretioase… Apoi ea a daruit Regelui 120 de talanti de aur si o cantitate foarte mare de mirodenii.”

Chiar daca se stiu foarte putine despre ea, imaginea reginei i-a inspirat pe artistii epocii medievale crestine, care au descris-o ca pe o “inteligenta divina”. la fel s-a intamplat si cu artistii pictori turci si persani sau in filmele hollywood-iene. Povestea ei a traversat Africa si Arabia, iar intamplarile etiopiene sunt imortalizate inclusiv in Cartea Sfanta a regilor, “Kebra Nagast”.

Sursa: Ro.nevs

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .