.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

dna1-610x300Maria Vizoli, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a demisionat, vineri, la scurt timp dupa ce DNA a anuntat ca este urmarita penal in dosarul „Murfatlar”. Alaturi de ea sunt urmarite penal si alte persoane cu functii importante din cadrul guvernului.

Marian Vizoli a fost numita secretar de stat in urma cu doar o luna.

Mai multi directori, la data faptelor, din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sunt urmariti penal sub control judiciar in dosarul evaziunii fiscale in domeniul bauturilor alcoolice cu prejudiciu de aproximativ 600 milioane lei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de Ana Jarda, la data faptelor director in cadrul Directiei generale management al domeniilor reglementate specific din cadrul MFP, membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor, Daniel Diaconescu, la data faptelor, directorul general al Directiei generale de informatii fiscale din cadrul ANAF, membru al aceleiasi comisii, Mariana Vizoli, la data faptelor director al Directiei de legislatie in domeniul TVA din cadrul MFP, membru al comisiei mentionate, Ciprian Badea, la data faptelor director general al Directiei generale juridice din cadrul MFP, vicepresedintele comisiei, si Monica Negrutiu, la data faptelor directorul general al Directiei generale de reglementare a colectarii creantelor bugetare — ANAF si membru al comisiei.

Cei cinci functionari publici sunt acuzati de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, doi administratori ai unor societati comerciale, respectiv Cornel si Viorel Potirniche, sunt urmariti penal sub control judiciar pentru complicitate la infractiunea de evaziune fiscala in forma continuata.

Procurorii spun ca, in perioada 2010 — 2014, patru societati cu activitate de producere si comercializare a bauturilor alcoolice, detinute sau controlate de George Ivanescu, Catalin Bucura, Gheorghe Zlotea si de alte persoane, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale.

Activitatea infractionala s-a desfasurat in conditiile in care functionarii publici din cadrul autoritatilor fiscale si vamale competente fie nu au indeplinit actele la care erau obligati prin atributiile de serviciu, fie au indeplinit asemenea acte in mod defectuos.

Astfel, anchetatorii au retinut ca prejudiciul adus bugetului de stat a fost cauzat de autorizarea, cu incalcarea dispozitiilor legale, a trei antrepozite fiscale de productie alcool si bauturi alcoolice detinute de societati si sustragerea de la plata taxei pe valoarea adaugata, a accizelor si a altor obligatii fiscale prin inregistrarea unor operatiuni fictive, care au marit taxa deductibila.

In context, DNA mentioneaza ca cei cinci functionari publici care au fost pusi sub control judiciar au facut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), ei fiind acuzati ca, in cazul a doua dintre antrepozitele fiscale de producere a bauturilor alcoolice, au incalcat legea in procedura de autorizare, prin adoptarea unor solutii de admitere a cererilor in alte conditii decat cele legale.

„Prin aceste demersuri, functionarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit in favoarea a doua dintre cele patru societati de producere si comercializare a bauturilor alcoolice vizate de ancheta, avand si o contributie la producerea prejudiciului in dauna bugetului de stat, determinat de activitatile celor doua societati”, se mai arata in comunicat.

Pe perioada controlului judiciar, functionarii publici in cauza trebuie sa respecte mai multe obligatii, iar Ana Jarda si Daniel Diaconescu au interdictia de a participa la sedintele Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate, activitatea in exercitarea careia au savarsit faptele.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

sursa si foto:  http://www.aktual24.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .