.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Europa mai are putin timp la dispozitie, de ordinul zilelor sau saptamanilor, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata a unei tari din zona euro, a declarat Willem Buiter, economistul sef al Citigroup, citat de Bloomberg.

“Timpul se scurge rapid. Cred ca avem la dispozitie cateva luni – ar putea fi cateva, ar putea fi cateva zile – inainte de a exista in risc semnificativ de intrare in incapacitate de plata a unei tari ca Spania sau Italia, care va reprezenta o catastrofa financiara ce va antrena si sistemul bancar european si din America de Nord. Asa ca trebuie actionata cum”, a spus Buiter in cadrul unui interviu acordat Bloomberg Television.

Economistul sef al Citigroup arata ca BCE este reticent in a cumpara direct obligatiuni guvernamentale.

“Ei considera ca a achizitiona datorie publica de catre bancile centrale este ca si cum ai injura in biserica”, a spus el.

In absenta majorarii resurselor Fondului European pentru Stabilitate Financiara, Buiter crede ca BCE este singura cale pentru a ajuta zona euro.

“Se pot tine de nas in timp ce fac acest lucru, dar daca nu o fac este sfarsitul zonei euro”, a mai afirmat Willem Buiter, adaugand ca BCE respinge rolul de creditor de ultima instanta pentru state.

“Este doar o banca centrala care prefera sa lupte cu ambele maini legate la spate. Daca isi vor elibera doa una dintre maine va fi de ajuns”, a adaugat economistul sef al Citigroup.

Inactiunea liderilor europeni si opozitia Bancii Centrale Europene de a extinde achizitia de titluri de stat a crescut temerile cu privire la contagiunea tarilor din asa-numitul nucleu al zonei euro, precum Finlanda sau Austria. Bloomberg arata ca randamentele obligatiunilor pe zece ani ale Italiei au depasit nivelul de 7%, care a determinat Grecia, Irlanda si Portugalia sa ceara ajutor financiar de urgenta.

De asemenea, randamentele titlurilor pe cinci ani emise de Spania au ajuns miercuri la 5,82%, cel mai mare nivel de la infiintarea zonei euro, cresteri inregistrand si randamentele obligatiunilor emise de Finlanda si Austria.

 

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .