.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Egiptenii sunt chemaţi să voteze începând de luni în cadrul primelor alegeri legislative de la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak, în februarie, dar confruntările sângeroase între manifestanţi şi poliţie umbresc acest prim pas către democraţia promisă.


Egiptul se pregăteşte de alegeri într-un climat de violenţe. Modul de scrutin şi principalele partide politice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida ciocnirilor violente dintre forţele de ordine şi militanţii care cer de sâmbătă plecarea fără întârziere a armatei de la putere, aceasta din urmă a menţinut data începerii scrutinului despre care mulţi cred că va fi afectat de violenţe.

Greutatea electorală a islamiştilor, aflaţi în plină ascensiune, scorul fragilelor partide rezultate din revolta împotriva lui Mubarak sau restabilirea în funcţie a unor foşti susţinători ai lui Mubarak sub o altă etichetă figurează printre mizele principale ale votului în această ţară reprezentativă pentru “primăvara arabă”.

Alegătorii vor trebui să suporte un maraton electoral care se întinde pe mai multe luni, pentru alegerea, începând de luni şi până la 10 ianuarie, a deputaţilor Adunării Poporului, apoi, începând din 29 ianuarie şi până la 11 martie a senatorilor din cadrul Shura (Camera superioară consultativă).

Timp de trei decenii de regim Mubarak, Parlamentul a fost dominat în mod covârşitor de Partidul Naţional Democrat (PND) devotat preşedintelui.

Parlamentul a fost dizolvat, la fel ca PND, la scurt timp după înlăturarea lui Mubarak, la 11 februarie, sub presiunea unei mişcări populare fără precedent.

Viitorul Parlament va avea ca misiune formarea unei comisii alcătuite din aproximativ 100 de persoane care să redacteze o nouă Constituţie.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), care asigură conducerea ţării din februarie, a anunţat organizarea alegerilor prezidenţiale până la sfârşitul lui iunie 2012, ceea ce îi va permite să predea puterea unui şef de stat ales democratic.

Două treimi dintre deputaţi vor fi aleşi prin scrutin proporţional pe liste, iar o treime prin scrutin individual, o metodă care face operaţiunile de vot deosebit de complexe.

Egiptul a cunoscut în martie un referendum privind amendamentele constituţionale propuse de armată şi susţinute de Fraţii Musulmani, aprobat de 77 la sută dintre alegători.

Rata de participare de 41 la sută din momentul respectiv a fost considerată deosebit de ridicată într-o ţară unde absenteismul era masiv din cauza lipsei unei mize.

Citește mai mult pe Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .