.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Principalele declaratii ale premierului Emil Boc in cadrul discursului rostit in incheierea sedintei solemne a Parlamentului dedicata sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor.

– Sunt istorici care apreciaza ca existenta poporului roman si a limbii romane in decursul istoriei reprezinta un adevarat miracol. Spun asta pentru ca, in permanenta, in decursul veacurilor, poporul nostru s-a aflat la confluenta intereselor marilor imprerii.

– N-am fost niciodata transformati in pasalac turcesc. Indiferent cat de grele au fost vremurile, am reusit sa ne pastram limba, religia, traditiile si obiceiurile.

– Cum am reusit, in decursul istoriei, sa ne pastram fiinta nationala si, in acelasi timp, sa ne castigam o identitate proprie in lume, in Europa si acum in Uniunea Europeana? Putini si foarte rar vorbim despre aceste lucruri, de lectia pe care ne-au lasat-o inaintasii nostri. Cum au facut posibila Romania Mare, Romania moderna, Romania pe care o avem astazi, cu demnitate in UE.

– A fost posibil pentru ca, intotdeauna, acest popor a avut in sange idealul unitatii nationale. Indiferent cat de grele au fost vremurile, unitatea a ramas o dorinta, o aspiratie si un lucru la care fiecare roman a gandit in permanenta.

– In revolutia de la 1848, pe campia de Blaj, sa ne amintim ca ardelenii cereau “Noi vrem sa ne unim cu tara!”, un lucru care spunea, din mijlocul Ardealului, dorinta de unitate a tuturor romanilor. A venit momentul magic din 1859, Unirea Principatelor Romane, o dovada de intelepciune, maturitate, responsabilitate a clasei politice din aceea vreme care a pus deoparte tot ceea ce a dezbinat si a pus in fata ceea ce a unit. Si am inceput sa fim puternici.

– In 1877 ne-am castigat independenta de stat, pentru ca am fost puternici. In urma Primului Razboi Mondial, pentru ca am avut forta, perseverenta, demnitate si eroism, am reusit sa obtinem visul tututror romanilor, Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

– Unitatea a fost cea care a facut posibile aceste aceste moment de istorie pe care ar trebui sa ni le amintim mai des ca romani, ca cetateni ai acestei tari.

– Am reusit si dupa 1989 sa gasim momente de unitate pentru ceea ce inseamana interesul national si iata ca doua obiective mari: intrarea in NATO si UE au fost posibile si le-am realizat cu aceasta clasa politica care, dincolo de neajunsurile ei, a realizat aceste 2 obiective majore pentru ceea ce inseamna interesul si destinul Romaniei.

– Acum, avem alta confruntare majora care, din nefericire, loveste omenirea rar dar foarte dur, criza economica. Ce raspuns pot oferi popoarele si natinunile in fata unor asemenea evenimente precum criza economica. Raspunsul trebuie sa fie tot unitatea. Uniti putem razbi mai usor, dezbinati pierdem in parte fiecare, pierde tara, pierde interesul national.

– In aceste momente de criza economica mondiala, europeana, romanesca, mai mult ca oricand avem nevoie sa punem in fata ceea ce ne uneste si nu ceea ce ne dezbina. Cred ca nu e prea tarziu si putem face acest lucru.

– Cred ca acest popor si aceasta clasa politica are resursele sa puna in fata unirea si nu dezbinarea, sa inlocuiasca confruntarea cu competitia, sa inlocuiasa ura cu dialogul, sa inlocuiasca disputele sterile politice cu competitia onesta pe proiecte in interesul oamenilor. Asta este, cred, ceea ce asteapta oamenii din aceasta tara, astazi de la noi, cei care temporar ii reprezentam, asteapta solutii de unitate si nu de dezbinare. Asta nu inseamana ca oamenii care sunt in strada nu au dreptate. Ei sunt nemultumiti pe buna dreptate. Nemultumirile lor sunt produsul vremurilor si a deciziilor pe care noi am fost obligati sa le luam. Le inteleg nemultumirea si suferinta.

– Dar stiu ca tot datorita suferintei si durerii oamenilor din aceste vremuri am reusit sa stabilizam economia tarii si sa ne creem un drum care sa ne duca spre mai bine. E adevarat ca cifrele macro-economice nu tin de salariu si de pensii mai mari astazi. Si faptul ca suntem apreciati pe plan international pentru ca am stabilizat tara nu tine de o alocatie sociala mai mare sau de un loc de munca mai bun. Dar aceste lucruri pot veni daca noi nu facem pasi inapoi pe linia a aceea ce am reusit sa stabilizam.

Nu revenirea la populisme reprezinta solutia pentru iesirea din criza economica.

Capacitatea de a face, in continuare, ceea ce trebuie nu ceea ce ne place pentru Romania poate fi sansa acestei tari. Ii inteleg pe cei care astazi sunt nemultumiti, ca sunt pensionari ca sunt bugetari, ca sunt cadre militare disponibilizate, ca sunt revolutionari. Nu sunt solutii financiare peste noapte care sa permita cresteri de salarii, pensii, sau indemnizatii suplimentare.

Voi readuce invitatia pentru clasa politica de a constitui un pact de stabilitate economica si politica in anul in 2012 care sa aiba ca obiectiv fundamental stabilitatea tarii si credibilitatea ei externa prin mentinerea, in continuare, a unor locuri de munca si prin crearea altor locuri de munca.Este singura solutie pentru o crestere sanatoasa economica a acestei tari.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .