.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

20-21-fabricashutterstock-23-465x215Guvernul României şi-a propus să transforme fostele fabrici abandonate total sau parţial, inclusiv căile ferate uzinale şi fostele unităţi militare din peste 150 de oraşe din ţară în cartiere de locuinţe şi spaţii publice, potrivit Strategiei de Dezvoltare Teritorială ce urmează a fi aprobată până la finalul lunii iulie.

Printre oraşele vizate de stat se numără Cluj-Napoca, Baia Mare, Hunedoara şi Miercurea Ciuc (vezi lista extinsă la finalul articolului)

„Chiar dacă sectorul construcţiilor de locuinţe este în continuă dezvoltare, există o discrepanţă mare în ceea ce priveşte veniturile populaţiei din mediul urban. În continuare, există o populaţie tânără, cu venituri relativ scăzute, care nu pot accesa o locuinţă, precum şi populaţie dezavantajată cu o participare scăzută pe piaţa muncii“, se arată în proiectul elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Potrivit documentului, creşterea urbanizării reprezintă una dintre principalele direcţii de acţiune ale Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României, ce urmează a fi implementată în următorii 20 de ani. În această idee, strategia propune repartizarea de loturi de teren pentru construcţia de locuinţe proprietate personală în mediul urban.

O altă direcţie de acţiune a Ministerului este construcţia de locuinţe pentru tineri destinate închirierii în mediul urban, cu precădere în oraşele cu peste 20.000 de locuitori, şi de locuinţe prin credit ipotecar în mediul urban, cu precădere în oraşele de peste 50.000 de locuitori. În plus, Guvernul vrea reabilitarea, modernizarea şi reconversia clădirilor abandonate din mediul urban, în vederea instalării de servicii publice (culturale, sociale, educaţionale, administrative).

Documentul oferă drept exemplu de proiecte ce urmează a fi puse în acţiune reabilitarea şi reconversia fostei platforme miniere Ţebea din oraşul Brad în incubator de afaceri. Potrivit unei analize realizate de MDRAP în februarie anul trecut, un astfel de proiect ar urma să coste 40 mil. lei şi va fi finanţat din bani europeni, plus bugetul local şi fonduri private atrase prin parteneriate public-private.

În urma acestei analize, MDRAP a identificat faptul că nevoia de investiţii în dezvoltarea teritorială a ţării depăşeşte suma de 125 mld. euro. România ar putea atrage pentru proiectele propuse circa 19,5 mld. euro din fonduri europene pe exerciţiul financiar 2014-2020, la care se adaugă bani de la bugetul de stat şi de la bugetele locale în valoare de 22,3 mld. euro, împrumuturi de 5,3 mld. euro şi bani din parteneriate public-private în valoare de 3,1 mld. euro. Totuşi, pentru a-şi îndeplini planul, statul are nevoie de un surplus de finanţare de 76,1 mld. euro, potrivit documentului citat.

Lista oraşelor vizate de reconversia fabricilor abandonate în cartiere de locuinţe:

Orşova, Strehaia, Baia de Aramă, Filiaşi, Băileşti, Calafat, Motru, Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Berbeşti, Băbeni, Drăgăşani, Brezoi, Curtea de Argeş, Câmpulung, Roşiorii de Vede, Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea, Giurgiu, Găeşti, Moreni, Fieni, Olteniţa, Feteşti, Țăndărei, Slobozia, Urziceni, Mizil, Urlaţi, Boldeşti-Scăeni, Vălenii de Munte, Băicoi, Plopeni, Câmpina, Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni, Azuga, Râmnicu Sărat, Ianca, Medgidia, Năvodari, Mangalia, Odobeşti, Mărăşeşti, Adjud, Tecuci, Galaţi, Brăila, Anina, Moldova Nouă, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Gătaia, Lugoj, Jimbolia, Brad, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa, Petrila, Haţeg, Ștei, Nucet, Aleşd, Valea lui Mihai, Șimelul Silvaniei, Ulmeni, Carei, Negreşti-Oaş, Seini, Tăuţii-Măgherăuş, Baia Sprie, Baia Mare, Cavnic, Borşa, Vişeu de Sus, Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii, Beclean, Bistriţa, Cluj-Napoca, Abrud, Zlatna, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Blaj, Târnăveni, Reghin, Luduş, Dumbrăveni, Mediaş, Copşa Mică, Agnita, Ocna Sibiului, Avrig, Cisnădie, Tălmaciu, Făgăraş, Coldea, Râşnov, Zărneşti, Predeal, Săcele, Baraolt, Târgu Secuiesc, Vlăhiţa, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Huşi, Târgu Frumos, Paşcani, Hârlău, Flămânzi, Bucecea, Darabani, Dorohoi, Rădăuţi, Siret, Solca, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Gura Humorului,Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broşteni, Bicaz, Dărmăneşti, Oneşti, Moineşti, Arad, Pâncota.

 

sursa si foto: http://www.capital.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .