.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Zgomotul si furia declansate de personalizarea isterica a ceea ce ar fi trebuit sa fie dezbaterea unui legi esentiale ca aceea a sanatatii a aruncat in umbra exact esentialul, adica interesul public.

In mare majoritate, oamenii au ramas cu impresia ca noua lege a Sanatatii se refera exclusiv la SMURD, iar esenta ei se reduce la conflictul dintre Raed Arafat si Traian Basescu. Fals!

Si pentru ca ne aflam in fata unei chestiuni vitale in cel mai propriu sens al cuvantului, pentru ca discutam despre un domeniu de care depinde direct viata fiecaruia dintre noi, anumite clarificari sunt esentiale.

1. Legea Sanatatii nu se refera doar la SMURD. Chestiunea medicinei de urgenta este tratata marginal in proiectul comisiei Vladescu, aceasta fiind si una dintre probleme.

2. Sistemul sanitar din Romania este intr-o situatie jalnica si are nevoie de reforma si privatizare. Deci in cea mai mare parte a ei legea comisiei Vladescu este necesara, salutara si corecta, tocmai pentru ca introduce regulile concurentei si controlul privat, prin asiguratori, asupra fondurilor din sistem.

3. Raed Arafat nu se opune reformei sistemului sanitar in ansamblu, asa cum a fost acuzat. Opozitia lui Raed Arafat vizeaza exclusiv prevederile referitoare la medicina de urgenta, mai precis transformarea asistentei de urgenta din misiune integrata de salvare organizata ca serviciu public, in activitate comerciala subordonata regulilor economiei de piata.

Acestea fiind, sper eu clarificate, sa trecem la asistenta de urgenta atat de disputata.

Ce propune legea Vladescu?

Nu privatizarea SMURD, ci deschiderea sistemului de urgenta, in cadrul sistemului 112 si cu finantare de la buget, si pentru operatorii privati. Si acum exista ambulante private, dar serviciile lor sunt platite de solicitanti, fara nicio contributie din banii publici.

Conform noii legi, atunci cand omul va suna la 112, operatorul va trimite la solicitare echipajul de urgenta cel mai apropiat indiferent daca apartine unui serviciu public sau privat. Privatii vin cu dotarile proprii, vor trece printr-un proces de acreditare pe criterii ce vor fi stabilite prin legislatia ulterioara, iar interventiile lor vor fi decontate de la buget, indiferent daca pacientul are sau nu asigurare de sanatate.

Avantajele ar fi, apreciaza comisia Vladescu, cresterea numarului de ambulante, o salarizare mai buna a medicilor in sistemul privat si presiunea benefica a concurentei asupra costurilor.

Care sunt obiectiile formulate in primul rand de Raed Arafat, dar si de alti specialiti in domeniul urgentelor?

SMURD este un sistem care functioneaza foarte bine, motiv pentru care FMI a recomandat ca, deocamdata cel putin, asistenta de urgenta sa nu fie afectata in niciun fel de reforma. In rapoartele Bancii Mondiale, organizarea sistemului de urgenta din Romania a fost dat drept exemplu de urmat. Si atunci de ce sa strici un lucru bun?

Deocamdata interventiile de urgenta ale SMURD au un cost ce nu include profitul pe care orice firma privata va dori sa-l obtina. Daca in ecuatie vor intra si profitul, si salariile mai mari ale medicilor, logica ar fi o crestere a tarifului/interventie, decontat de la buget.

Sursa originala in continuare pe : ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .