.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

nori-620x264Timp de decenii oamenii de știință au observat cum particulele minuscule care formează norii joacă un rol important în menținerea unei temperaturi constante pe planeta noastră dar și ca scut împotriva efectului produs de poluare. Acum, un nou studiu publicat în revista Nature ne dă speranțe că aceste particule atât de utile pot fi produse și în mod artificial. Acest lucru ne va ajuta să înțelegem și mai bine mecanismul după care funcționează lumea noastră, dar și să găsim noi soluții pentru combaterea zilelor prea fierbinți, ne spun oamenii de știință.

Potrivit Grupului internațional de experți în schimbările climatice (IPCC ), aceste particule numite aerosolii sunt cea mai mare sursă de incertitudine în ceea ce priveşte efectele pe care le au schimbările climatice asupra oamenilor. O parte a problemei este că nu am avut nicio modalitate de măsurare a nivelul acestora înaintea perioadei de industrializare excesivă. Potrivit experților, în cazul în care dioxidul de carbon se dublează în secolul următor, planeta se va încălzi cu 1,6 până la 4,4 grade Celsius. O încălzire uriașă care ne obligă să ne gândim încotro dorim să ne îndreptăm.

Dar ce sunt de fapt aerosolii? Aerosolul este termenul care definește un ansamblu de particule, solide sau lichide, aflate în dispersie într-un mediu gazos. Dacă particulele sunt solide, se obține un fum; dacă sunt lichide, se obține o ceață. Gazul se numește faza dispersantă, iar particulele de solid sau lichid, faza dispersă.

Aceste particule pot fi produse și natural, prin combinarea vaporilor din copaci cu razele cosmice, cel puțin asta au reușit să demonstreze oamenii de știință în cel mai nou experiment derulat de cei de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN).

” Am constatat că natura produce aceste particule fără poluare. Acest lucru necesită o regândire a activităţilor umane care produc astfel de aerosoli din nori. Temperatura va urca în continuare, iar încălzirea va avea loc. Însă faptul că acum avem aceste cunoștințe, ne va ajuta să realizăm predicții asupra acestor schimbări”, a declarat Jasper Kirkby , fizician și inițiator al experimentului CLOUD, din cadrul CERN.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

sursa si foto Rostirea:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .