.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Omul de afaceri Frank Timis este cel mai bogat roman,  cu o avere estimata la 1,65 miliarde euro, potrivit Top 300 Capital, care urmeaza sa apara pe piata luni. In comparatie cu clasamentul Forbes Romania 500 Miliardari, unde Dinu Patriciu ocupa locul intai cu o avere de 2,2 miliarde de euro, in topul Capital acesta ocupa abia locul 5, cu o avere de 1-1,1 miliarde de euro, jumatate din estimarea Forbes.

Frank Timis este investitor in extractia petroliera si minereuri, in domeniul farmaceutic si in cercetare. Timis a fost alaturi de Dinu Patriciu singurul miliardar roman prezent in topul Forbes 2011.

Top 10 cei mai bogati romani, potrivit Capital:

1. Frank Timis – 1,65 miliarde euro (Forbes: 1,2-1,3 miliarde euro)

2. Ioan Niculae – 1,6 miliarde euro (Forbes: 0,9-1 miliarde euro)

3. Familia Adamescu – 1,2-1,3 miliarde euro (Forbes: Dan Grigorescu Adamescu: 900 – 950 milioane de euro)

4. Familia Tiriac – 1,1 – 1,2 miliarde euro (Forbes: Ion Tiriac – 700-750 milioane euro)

5. Dinu Patriciu – 1-1,1 miliarde euro (Forbes: 2,2 miliarde euro)

6. Gabriel Comanescu – 900-1.000 milioane euro

7. Camelia si Corina Voiculescu – 800-900 milioane euro

8. Zoltan Teszari – 700-800 milioane euro

9. Veronica Dragan – 650 – 800 milioane euro

10. Ovidiu Tender – 440-450 milioane euro

Revista Capital nu precizeaza, deocamdata, metodologia estimarilor sale pentru editia din acest an a Top 300, dar, de obicei, evalueaza averile pe baza rezultatelor financiare aferente anului anterior publicarii clasamentului. Pe de alta parte, Forbes combina aceste date cu evaluari financiare si imobiliare si cu date obtinute direct de la persoanele incluse in top 500.

Miliardarul roman Frank Timis, stabilit in Marea Britanie, in varsta de 46 de ani, a ajuns cunoscut in Romania prin faptul ca are o avere estimata la 1 miliard de euro, ca detine jumatate din statul african Sierra Leone, prin companiile sale de minerit sau ca a fondat compania Gabriel Resources, care acum se lupta sa inceapa exploatarea aurului de la Rosia Montana, scrie Mediafax. Timis s-a retras din actionariatul Gabriel Resources in 2003.

Frank Timis detine 15% din compania African Minerals; compania listata pe Bursa de la Londra a descoperit cel mai mare zacamant de minereuri de fier, de 10,5 miliarde tone. Potrivit London Stock Exchange, African Minerals avea la mijlocul lunii septembrie 2010 o capitalizare bursiera de 1,28 miliarde euro, potrivit Forbes.ro.

Aceasta este, de altfel, cea mai importanta din portofoliul lui Timis, din care mai fac parte alte doua companii, International Petroleum si African Petroleum, (ambele listate pe bursa australiana NSX), din care Frank Timis detine aproximativ 50% din fiecare, iar acestea aveau la jumatatea lunii septembrie a.c. o capitalizare de 143,8 milioane euro, respectiv 774,7 milioane euro. Din Grupul Timis mai fac parte si alte societati, dar nelistate. Una care activeaza in domeniul energie verde ￯ Green Power Corporation Limited, iar cealalta in cercetare ￯ London Pharma Limited.

Sursa: Hotnews

Comentariu RoStirea: Cel care a pus la cale proiectul afacerii cu aur de la Roşia Montană este un controversat om de afaceri cu rădăcini româ­neşti, Frank Timiş, care are un profil puternic de aventurier. El a vândut de mult afacerea unor investitori interesaţi de plasamente în aur, însă umbra lui pluteşte şi acum asupra proiectului.

“Afacere Gabriel Resurces” a fost infiinţată în 1997 de omul de afaceri Vasile “Frank” Timiş, controversat si din punctul de vedere al consumului sau traficului cu heroină în Australia anilor ’90 , dupa care s-a retras în 2003 pentru a se ocupa de alte afaceri. Vezi : Se acutizeaza situatia la Rosia Montana si 300 tone aur pentru Canada – 600 ha cianura Romania

Mai multe despre biografia lui Frank Timis pe : Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .