.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Prim-ministrul socialist grec Georgios Papandreou va demisiona din functie pentru a lasa locul unui guvern de coalitie, dupa un acord incheiat duminica noaptea intre principalele doua partide politice din Grecia, a precizat presedintia, citata de AFP.

Noul guvern grec va conduce tara pana la alegerile anticipate, programate imediat dupa implementarea prevederilor acordului privind reducerea datoriei Greciei, incheiat de liderii zonei euro la Bruxelles, la sfarsitul lui octombrie.

Ambele parti au convenit, in noaptea de duminica spre luni, ca alegerile anticipate ar trebui sa aiba loc la 19 februarie, potrivit unui comunicat al ministerului de finante. Termenul limita de 19 februarie ar trebui sa acorde noului guvern al Greciei suficient timp pentru a finaliza implementarea masurilor anticriza agreate de UE, in vederea reducerii datoriei tarii, ca parte a intelegerii cu  liderii UE si institutiile financiare.

Antonis Samaras, liderul opozitiei de dreapta si Papandreou vor avea noi discutii luni, pentru a desemna un nou prim-ministru si a stabili compozitia guvernului.

“In cadrul reuniunii de duminica, s-a convenit formarea unui guvern, care sa conduca tara la alegeri imediat dupa punerea in aplicare a deciziilor din 26 octombrie”, adica acordul de reducere a datoriei Grecia, incheiat Bruxelles”, se arata intr-un comunicat al presedintiei elene.

Acordul politic incheiat intre Papandreou si rivalul sau de dreapta lanseaza un semnal europenilor, care asteapta un angajament clar de la Atena privind planul de reducere a datoriei si politicile de austeritate necesare, evitand in acelasi timp un vid de putere. Papandreou nu a demisionat oficial, pana in acest moment.

Daca nu vor interveni alte schimbari, Grecia va fi reprezentata la reuniunea Eurogrupului de luni de catre ministrul de finante si actualul vicepremier Evangelos Venizelos, responsabil cu negocierile de la mijlocul lunii iunie.

Premierul obtinuse increderea Parlamentului, in urma votului desfasurat in noaptea de vineri spre sambata, dupa o saptamana plina de drama in zona euro. Votul de incredere, crucial pentru ratificarea acordului european de salvare a Greciei si reducere a datoriilor tarii, a fost cerut luni de premier, dupa ce a anuntat un referendum asupra planului european de salvare a tarii. Giorgios Papandreou a renuntat la acest proiect, joi, in urma panicii pe care a generat-o in interiorul tarii si in Europa.

Liderul de dreapta, Antonis Samaras, care se opunea pana acum guvernului de coalitie si insista asupra alegerilor anticipate, a declarat ca este dispus sa “ajute” daca Papandreou demisioneaza, pentru a “debloca situatia”.

“Sunt constient de angoasa poporului grec, fiecare trebuie sa isi asume responsabilitatea, trebuie sa transmitem un mesaj de stabilitate si incredere in afara, si unul de normalitate in interior”, a spus el.

Sondaj: Grecii vor euro si guvern de uniune nationala

Sondajul institutului Alco, publicat de saptamanalul Proto Thema, arata ca 52% dintre respondenti prefera un “Guvern de uniune nationala”. Alti 36% opteaza mai degraba pentru organizarea de alegeri anticipate, solutia preferata si de opozitia dreapta pentru a scoate tara din criza politica.

Un alt sondaj, al institutului Marc, publicat de Ethnos (socialist), releva o diferenta mai mica. Optiunea pentru un Guvern de coalitie este sustinuta de 45 la suta dintre grecii intervievati, in timp ce 42% vor alegeri. Insa zece procente se pronunta pentru mentinerea unei echipe socialiste.

Cele doua sondaje, realizate la inceputul saptamanii pe esantioane de cate 1.000 de persoane, confirma “eurofilia” record a grecilor, in pofida sacrificiilor impuse de doi ani de catre creditorii din zona euro.

Sondajele releva o sustinere masiva de 78 pana la 81% fata de pastrarea monedei euro, fata de o minoritate de 11 pana la 13%, care vrea revenirea la drahma.

Aceste sondaje confirma, totodata, un avans de aproximativ zece puncte al partidului Noua Democratiie (ND), condus de Antonis Samaras, fata de partidul Pasok, aflat la putere. Intentiile de vot sunt de 30% pentru ND si de 20% pentru Pasok. Dar aceste scoruri nu permit ND sa dispuna de o majoritate absoluta in Parlament.

 

Sursa: Life

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .