.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Executivul a aprobat, miercuri, prin Hotărâre de Guvern, trei acorduri de exploatare petrolieră în Marea Neagră, acorduri prin care companii olandeze şi româneşti se angajează să investească minim 140 milioane dolari în următorii trei ani.

Cele trei acorduri petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră din cadrul Rundei a X-a de apel public de ofertă vizează trei perimetre concesionate, fiecare cu o suprafaţă de circa 1.000 kilometri pătraţi în sectorul românesc al Mării Negre.

“Acordurile petroliere au o durată cuprinsă între 20 şi 30 de ani, în funcţie de complexitatea lucrărilor. Titularii acordurilor sunt companii olandeze şi româneşti, iar valoarea programelor de investiţii minime obligatorii care se vor derula în următorii trei ani este de circa 140 milioane dolari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

După finalizarea programului iniţial, în funcţie de rezultatele obţinute, titularii pot decide renunţarea la acord sau continuarea lucrărilor cu alte programe al căror cuantum ar putea să varieze între 70 şi 180 de milioane de dolari pentru trei ani.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunţat în luna iulie a anului trecut câştigătorii perimetrelor scoase la concesionare pentru explorare petrolieră, iar în urma rezultatelor Rundei a X-a au fost atribuite 20 de perimetre, dintre care cinci se află în platoul continental din Marea Neagră. Până în prezent, Guvernul a aprobat mai mult de jumătate din acordurile petroliere, la mai bine de un an de la anunţarea câştigătorilor.

Preşedintele ANRM, Alexandru Pătruţi, declara în luna ianuarie pentru NewsIn că marile companii petroliere cărora li s-au concesionat în total 20 de perimetre pentru explorare petrolieră, în cadrul Rundei a X-a organizată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), şi-au asumat investiţii de un miliard de dolari în total în România, în prospecţiuni seismice şi foraje.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .