.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Stratul de zăpadă în Masivul Bucegi atinge aproximativ jumătate de metru, după ce sâmbătă seară la munte a început să ningă, salvamontiştii avertizând că în partea superioară a văilor există risc de avalanşă.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la munte a nins toată noaptea, astfel că duminică dimineaţă stratul de zăpadă la altitudini mari măsoară aproximativ jumătate de metru, iar în unele locuri chiar mai mult.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe munte, întrucât stratul de zăpadă este foarte instabil, iar pe partea superioară a văilor există risc de producere a unor avalanşe.

Duminică dimineaţă, în Masivul Bucegi continua să ningă.

Ninsori în zonele înalte din Harghita

Potrivit meteorologilor, în pasul Bucin, unde a nins toată noaptea, stratul de zăpadă măsurând trei centimetri , se înregistra, duminică dimineaţă, minus un grad Celsius. Cel mai frig a fost însă pe Vârfurile Călimanilor, minus 5 grade Celsius, stratul de zăpadă atingând patru centimetri.

A nins şi în nordul judeţului Harghita, pe dealurile Sărmaşului. De asemenea, Vârful Mădăraş este acoperit cu zăpadă, iar peisajul din staţiunea Harghita Băi arată ca iarna. Locuitorii din această staţiune spun că a început să ningă în cursul nopţii, în jurul orei 3.00, iar până duminică dimineaţă s-a aşternut un stat de zăpadă de zece centimetri.

În majoritatea localităţilor din Harghita, meteorologii au consemnat minime pozitive, de un grad Celsius la Miercurea Ciuc, 2 grade la Joseni şi 3,5 grade la Topliţa.

În localităţile din zonele joase ale judeţului a plouat toată noaptea, înregistrându-se cantităţi de precipitaţii de până la 15 litri pe metrul pătrat la Miercurea Ciuc şi 20 de litri pe metrul pătrat la Tuşnad.

Meteorologul de serviciu de la staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că în Harghita vremea se menţine rece, cu cer noros, fiind prognozate ploi pe arii extinse şi ninsori în zona motană, la peste 1.600 de metri alitudine.

Minima absolută a lunii octombrie în judeţul Harghita s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeaşi localitate.

Circulaţia pe DN 1 A, parţial blocată după ce a nins. Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, sensul de mers Ploieşti – Braşov al DN 1 A este blocat în localitatea prahoveană Cheia, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce în zonă a nins, iar pe carosabil s-a aşternut un strat de zăpadă de aproximativ cinci centimetri. Astfel, mai multe camioane neechipate de iarnă au rămas blocate pe carosabil, nemaiputând înainta.

Pe sensul de mers Braşov – Ploieşti se circulă normal.

În zonă se intervine cu material antiderapant.

DN 1 A face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte – Cheia – Săcele şi este traversat în special de autovehicule de mare tonaj, care nu au acces pe DN 1, în week-end şi în cursul săptămânii pe timp de zi, între orele 6.00 şi 22.00.

Sursa: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .