.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cristian Şerbănescu, BNR: Banca Naţională îşi face datoria
Băncile din ţara noastră se comportă asemenea cămătarilor, a declarat, ieri, analistul Ilie Şerbănescu, la dezbaterea “Probleme şi soluţii în cazul restanţierilor bancari”, organizată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).
Domnia sa a declarat: “Cred că există două tipuri de probleme: una este legată de accesarea acestor credite, în mod neglijent, iar a doua de ires-ponsabilitatea autorităţii în acest domeniu, care nu a avertizat, nu a spus răspicat la ce trebuie să se gândească oamenii când se împrumută”.
Analistul consideră că Banca Naţională a României (BNR) şi Guvernul ar fi trebuit să avertizeze asupra pericolului de neplată a creditelor: “Pentru a împrumuta un leu de la băncile din România, trebuie să dai înapoi trei. Asta este cămătărie, asupra căreia ar fi trebuit să avertizeze BNR şi Guvernul. BNR nu a făcut nimic. Este un agent de vânzare al băncilor. Băncile nu au nicio vină. Băncile sunt nişte exploatatori, nişte cămătari, care, dacă găsesc proşti, îi folosesc. După mine, a împrumuta bani de la bănci în asemenea condiţii este anormal. Acum, oamenii trebuie să plătească, nu să se gândească să primească anumite facilităţi”.
Declaraţia analistului a venit în condiţiile în care Oana Florea, directorul executiv al FACIAS, a opinat că măsuri precum acordarea unor perioade de graţie sau reeşalonarea împrumuturilor pentru debitorii care întâmpină greutăţi ar trebui reglementate de stat, şi nu lăsate la latitudinea băncilor. În plus, ar trebui luate în calcul măsuri precum ştergerea penalităţilor pentru creditorii cu probleme, a mai spus reprezentanta FACIAS. Reprezentantul Fundaţiei a afirmat:
“S-a individualizat o nouă categorie socială, cea a oamenilor care nu-şi mai pot plăti ratele, odată cu scăderea veniturilor şi disponibilizările aduse de criza economică. S-a identificat lipsa de implicare a BNR şi dezinteresul total din partea băncilor, care, deşi au fost invitate la această dezbatere, nu au venit. Acestea văd lucrurile strict din punctul de vedere al afacerii şi nu le interesează latura umană”.
În opinia analistului Ilie Şerbănescu, societatea civilă nu poate influenţa foarte mult deciziile băncilor, după ce “comanda externă” a anulat intenţiile iniţiale ale OUG 50/2010, de protejare a clienţilor în faţa abuzurilor bancherilor.
“Suntem o colonie, care nu are niciun cuvânt de spus pe plan extern. Suntem o colonie a vestului european, a FMI…”, a concluzionat analistul.

Sursa: Bursa

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .