.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Mii de israelieni au manifestat sâmbătă seară la Tel Aviv pentru a cere serviciu militar pentru toţi cetăţenii, inclusiv pentru evreii ultraortodocşi care sunt scutiţi, o problemă care provoacă tensiuni în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de Benjamin Netanyahu, a constatat un corespondent al AFP aflat la faţa locului.
Israelienii vor serviciu militar pentru evreii ultraortodocşi armata 2 Poliţia a anunţat că la protest au participat ‘cel puţin 10.000‘ de persoane, în timp ce organizatorii au avansat un număr de trei ori mai mare. Manifestanţii, care s-au adunat în faţa Muzeului de Artă din Tel Aviv, purtau pancarte pe care se putea citi ‘Sătui să fim luaţi de proşti‘ şi ‘Un popor = o recrutare‘.

Potrivit forţelor de ordine, nu a fost semnalat niciun incident. Preşedintele unei comisii parlamentare, deputatul centrist Yohanan Plesner, a propus în cursul acestei săptămâni recrutarea obligatorie pentru evreii ultraortodocşi şi serviciul civil pentru minoritatea arabă, două categorii care până în prezent erau exceptate de la obligaţiile militare. Serviciul militar obligatoriu este de trei ani pentru bărbaţi şi doi ani pentru femei.
‘Avem datoria să întocmim o nouă lege privind recrutarea, în lipsa căreia circa 60.000 de tineri evrei ortodocşi ar fi consideraţi dezertori cu începere de la 1 august’, a subliniat Plessner. El a făcut aluzie la ‘Legea Tal‘ care scuteşte de facto de serviciul militar pe evreii ultraortodocşi şi minoritatea arabă, considerată anticonstituţională de către Curtea Supremă şi care trebuie înlocuită până la 31 iulie.

Potrivit sondajelor, recomandările comisiei Plessner răspund dorinţelor imensei majorităţi a israelienilor, şocaţi de inegalitatea în faţa serviciului militar. Premierul de dreapta, Benjamin Netanyahu, ezită însă, în pofida unei majorităţi parlamentare foarte confortabile (94 de deputaţi din totalul de 120), să ajungă la o confruntare cu aliaţii săi tradiţionali, partidul religios sefard Shas (11 deputaţi) şi Iudaismul Unificat al Torei (ashkenazi, 5 deputaţi).

Partidul său, Likud (dreapta naţionalistă), urmează să dezbată duminică propunerile avansate de comisia Plessner pentru a încerca să evite o criză politică. Vicepremierul Shaul Mofaz, liderul partidului de centru Kadima, prezent sâmbătă la manifestaţiile de la Tel Aviv, l-a avertizat pe Netanyahu să adopte recomandările cu privire la recrutarea ultraortodocşilor, în caz contrar ameninţând că părăseşte guvernul.

Sursa si foto: Ziuaveche

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .