.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Democraţia din România a fost suspendată”

Liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin au discutat în Parlamentul European despre situaţia democraţiei din România, precum şi de protestele care au scos românii în stradă în ultimele trei săptămâni, în cadrul unei dezbateri.

La discuţii a participat şi liderul Socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, care s-a arătat alarmat de derapajele democratice din Româina şi care şi-a arătat dorinţa ca Opoziţia să profite de prezenţa ministrului Sulfina Barbu în Parlamentul European pentru a purta un dialog.

Iată în continuare punctele cheie din discursurile acestora:

Hannes Swoboda, liderul Socialiştilor din PE: “Îi urez bun venit doamnei ministru, Sulfina Barbu, care va discuta cu opoziţia chiar aici, în PE. Când vâd câte legi au fost trecute prin asumarea răspunderii de către Guvern, cum noul ministru de Externe a fost ales de Guvern, nu de Parlament, mă întreb de ce dialogul nu are loc în România, ci în PE.

Apărăm democraţia, România are un trecut urât, Austria, ţara mea, are un trecut urât, aşa că ştim cât de rău este dă deviem de la democraţie. Este ceva foarte periculos.

Asumarea deciziilor de către o persoană sau un grup au dus la dezastre în trecut. Mulţi se întreabă de ce trebuie să avem un Parlament, de ce să avem două camere. Este ceva foarte periculos, oriunde s-ar întâmpla. Legile trecute astfel nu sunt legi, sunt decrete.

E bine că sunt demonstraţii, e dreptul oamenilor, dar trebuie să ne întrebăm ce e în spatele lor. E un semn sănătos că oamenii îşi exprimă dezacordul cu legile trecute fără acordul lor.

Ştiu că a fost o dezbatere – cum că vom cere sancţiuni pentru România. Ce prostie! Nu cerem sancţiuni. Sancţiunile le vor da cetăţenii din România. Sper că Guvernul şi preşedintele vor ţine cont de decizia Curţii Constituţionale. Dacă s-a decis ca alegerile să se ţină separat, iar decizia nu se respectă, va fi un semn de mare îngrijorare. Suntem îngrijoraţi de mersul democraţiei în România”.

Victor Ponta: “Mulţumesc pentru ocazia de a mă întâlni şi cu membri ai Guvernului, o ocazie pe care în România o am rar. Nu am venit să mă plâng de ce se întâmplă în România şi nici să critic Guvernul. Asta o fac acasă. Sunt alte lucruri pe care le urmăresc:

Să vă informez corect despre fapte pe care le considerăm încălcări ale democraţiei; să apăr oamenii care au ieşit în stradă în 61 de oraşe din România. Sunt acuzaţi că sunt acolo doar din motive economice. E nedrept să spui asta. Sunt şi acum pe stăzi, la – 15 grade, pentru că sunt nemulţumiţi de starea democraţiei din România.

Sunt trei fapte pe care vreau să le dezbat: Alegerile democratice, felul în care cele mai importante legi sunt adoptate în România şi sistemul electoral din România.

Guvernul a amânat alegerile locale care ar trebui să fie în iunie. E pentru prima dată în Europa când alegerile sunt amânate. În ultimul an şi jumătate, Guvernul a trecut 14 legi foarte importante – Legea Educaţiei, Codul Muncii, Legea Justiţiei – toate aceste legi au fost adoptate prin asumarea răspunderii, nu prin dezbateri parlamentare. Nu am avut dreptul de a aduce amendamente şi nici de a vota împotriva lor. Aşa sunt adoptate legile importante în România.

Procedura aceasta prevăzută în Constituţie pentru situaţii de urgenţă, a fost folosită de două ori de Guvernul social-democrat, de 14 ori de Guvernul democrat-liberal.

Protestele au început când s-a încercat şi trecerea celei de 15-a legi.
2012 trebuie să fie un an electoral. Acum, pe 31 ianuarie, încă nu ştim când vor fi alegeri, ce sistem electoral va fi în vigoare. Nu văd cum un Guvern care are 14% în sondaje poate organiza alegeri pe care să le şi câştige, deci nu-mi explic de ce sunt aceste amânări.

În concluzie, în baza situaţiei economice din România, democraţia a fost suspendată. Din istorie ştiu că democraţia a fost suspendată de multe ori din motive serioase, dar asta a dus doar la dezastre. Nu vreau să ajungem acolo. Vreau să-i mai apăr şi pe cei din stradă, acuzaţi că protestează pentru salarii sau pensii mai mari. Am fost acuzat că voi cere sancţiuni. De ce să sancţionez românii din vina Guvernului? Singura sancţiune este votul”.

Crin Antonescu: “Spre deosebire de ceea ce reprezentanţii puterii de la Bucureşti cred, noi nu suntem aici pentru a ne plânge, pentru a denunţa sau cere ajutor. Slavă Domnului, o bună parte din clasa politică românească este azi suficient de matură pentru a-şi apăra la nevoie statul de drept şi calitatea regimului democratic.

Traian Băsescu, într-o intervenţie mult aşteptată, spunea, citez din memorie: “Eu sunt un dictator? Eu nu sunt un dictator, pentru că pe mine mă atacă mulţi de dimineaţa până seara în dezbateri politice la televizor. Într-adevăr, sunt mulţi. 10 – 15 – 50 de oameni politici, 5-10 jurnalişti.

Nu accept ca cineva să îmi aducă astfel de argumente, cum că n-ar fi dictator. N-a spus nimeni că preşedintele României este dictator. Sigur, vă pot critica la televizor 50 de politicieni.

Dar câţi funcţionari publici vă pot critica deciziile politice? Câţi cetăţeni ai României îşi pot exprima convingerile fără să se teamă de repercursiuni. Nu găsim acceptabil ca într-o ţară a UE, în 2012, să ne întrebăm dacă este dictatură. Discutăm despre calitatea acelui regim democratic. Şi domnul Lukaşenko poate fi criticat de unii opozanţi politici. Nu-mi pare suficient să spunem că acolo sunt regimuri democratice.

Dialogul cu Opoziţia e o amintire. Dialogul cu sindicatele şi sindicatele însele sunt o amintire. Dialogul cu societatea civilă este foarte selectiv. Domnul preşedinte ne spune că e nevoie ca societatea civilă de bună calitate să iasă la rampă. Noi nu acceptăm ca societatea civilă, dacă e recunoscută ca atare, să fie împărţită în de bună sau de proastă calitate. Asta o pot face doar grupurile pe care societăţile civile le reprezintă.

România nu are cultura protestului de stradă. Azi noi discutăm de manifestaţii din 60 de oraşe, chiar şi la -15 grade Celsius, dar vorbim de câteva mii de oameni. Nu ne comparăm cu ce se întâmplă în Grecia, Franţa, Spania. Totuşi, dacă aceşti oameni sunt în stradă, nu sunt în stradă din cauza măsurilor de austeriate economică.

Sursa in continuare: Jurnalul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .