.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Presedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro Tibor, si liderul CNMT, Laszlo Tokes, au anuntat, vineri, ca PPMT si CNMT, in colaborare cu specialisti de la patru universitati, lucreaza la un “Plan Miko Imre” pentru “autodeterminarea economica a Transilvaniei”.

“Anul trecut am reusit sa elaboram un program-cadru de dezvoltare economica din Ardeal, numit «Planul Miko Imre». Va rog sa remarcati ca vorbim despre autonomie nu numai in termeni politici, ci si economici, pentru ca fara o autonomie economica nu se poate vorbi despre autonomia maghiarilor din Transilvania”, a spus presedintele CNMT, Laszlo Tokes, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri, la Oradea, impreuna cu presedintele interimar al PPMT, Toro Tibor, si cu presedintele executiv al CNMT, Sandor Krisztina.

Tokes a spus ca “Planul Miko Imre” a fost denumit dupa un economist maghiar din secolul al XIX-lea si este un plan care are ca scop “autodeterminarea economica a Transilvaniei”.

Presedintele interimar al PPMT, Toro Tibor, a explicat ca acest plan este deocamdata doar schitat, in urma unor forumuri organizate impreuna cu specialisti in economie de la patru universitati din Transilvania.

“Initiatorii Partidului Popular Maghiar din Transilvania au lucrat anul trecut cu specialisti in economie din comunitatile maghiare, de la Universitatea «Babes-Bolyai», de la Universitatea din Targu Mures, de la Sapientia si de la Partium. Impreuna cu acesti specialisti am identificat 11 puncte nevralgice ale economiei din Transilvania si modul in care ele ar putea fi rezolvate. Suntem in faza definitivarii materialului, din care vor rezulta decizii institutionale, ale CNMT si ale partidului (PPMT – n.r.), si vom cauta ca impreuna si cu institutii ale statului roman sa elaboram programe operationale care sa sprijine dezvoltarea economiei locale din Transilvania, nu doar ale maghiarilor, ci ale intregii societati din Transilvania, pentru ca problemele economice nu sunt probleme etnice”, a spus Toro Tibor.

De asemenea, presedintele interimar al PPMT a afirmat ca, dupa definitivare, “Planul Miko Imre” va fi tradus in limba romana si se va organiza dezbaterea lui la Bucuresti.

Imre Mikó (n. 4 septembrie 1805, Zabala, Covasna – d. 16 septembrie 1876, Cluj) a fost guvernator al Transilvaniei in anul 1849, apoi intre anii 1860-1861, conform Wikipedia.

Spre sfarșitul vieții și-a donat propria gradina orașului Cluj, pentru amenajarea unui parc public, denumit in maghiara Parcul Mikó, pe domeniul caruia se afla in prezent sediul Facultații de Geografie a Universitații Babeș-Bolyai.

Sursa si foto : ziuaonline

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .