.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Un expert al Institutului pentru Relatii Internationale si Strategice (IRIS) l-a catalogat pe Traian Basescu drept “Berlusconi din Balcani”.

Catherin Durandin, director de cercetare la IRIS, specializata pe zona Romaniei, crede ca Traian Basescu poate fi numit “Berlusconi din Balcani”, deoarece imparte cu fostul sef al Guvernului italian charisma, vulgaritatea si machismul, potrivit cotidianului elvetian Le Temps.

“Traian Basescu este tot atat de neopular acum pe cat de popular era in 2008. Visul s-a terminat. Cel care este numit ‘Berlusconi din Balcani’, pentru ca imparte cu fostul sef al Guvernului italian charisma, vulgaritatea si machismul, nu mai este sustinut acum”, este de parere Durandin.

Potrivit cotidianului elvetian, romanii resimt nedreptatile imense, printre care coruptia, nepotismul si un regim fiscal care ii favorizeaza pe cei mai bogati. Toate acestea au agravat mult inegalitatile.

Le Temps scrie ca protestele continua si dupa o saptamana de la inceputul lor. Declaratiile premierului Emil Boc nu au calmat multimile care cer alegeri anticipate.

Sunt amintite miile de persoane care au iesit in strada, cocktailurile Molotov, masinile incendiate, zecile de raniti si Opozitia aflata in “fierbere”. Pentru aceasta, nu exista decat o singura solutie: demisia Guvernului.

Este adus in discutie si Crin Antonescu, care a cerut miercuri sa fie organizate alegeri anticipate. In acelasi timp, liderul USL cere ca presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Emil Boc sa cedeze locul unui Guvern interimar de tehnocrati.

Catherine Durandin mai spune ca criza economica si sociala au lasat loc resentimentelor.

“Furia creste impotriva masurilor decise de Guvern in 2010, pentru a respecta cerintele FMI, adica reducerea de 25% a salariilor functionarilor, dar si a pensiilor. Mai mult de atat, familiile resimt povara datoriilor pe care tara le-a contractat in perioada de crestere economica dintre anii 2000 si 2008”, spune Durandin.

Ea critica toata clasa politica, amintind scandarea manifestantilor, “Guvernul si Opozitia, aceeasi mizerie”.

“Pe romani ii uneste neincrederea in Guvern, dar aceasta nu tine loc de program Opozitiei. In plus, demisia nu este inca obtinuta si nu este ceva ce sta in firea presedintelui.

Sursa: La Temps

Foto: Le Temps

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .