.............................................................................
...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !
............................................................................
Cele mai valoroase terenuri din zona lacului Băneasa sunt câştigate hectar cu hectar de moştenitori. În capul mesei stau samsarii Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş.
Cea mai mare moşie din Capitală, 200 de hectare în zona Casei Presei Libere, în valoare de sute de milioane de euro, este disputată în această toamnă în sălile de tribunal. La sfârşitul lunii octombrie, Ministerul Apărării Naţionale a pierdut la Curtea de Apel, irevocabil, locaţia de lux “Clubul Generalilor”. Puzdrea a fost deja “executat”, fiind nevoit să plătească pentru a-şi putea păstra complexul en gros “Flora”, iar Şerban Patriciu tremură pentru “moşia” Străuleşti, de pe malul Lacului Băneasa. De la masă nu aveau cum să lipsească mandatarii imobiliari, precum Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş, care îşi iau partea leului din sutele de milioane de euro, cât valorează cea mai mare moşie a Bucureştiului
O avere uriaşă
Rechinii imobiliari se războiesc să obţină cele 200 de hectare de teren ale moşiei Băneasa- Dămăroaia, care au fost stăpânite, cândva, de marele profesor de drept Constantin Stoicescu. Oameni în vârstă, moştenitorii uriaşei moşii au ajuns pe mâna a două personaje controversate, binecunoscute în lumea rechinilor imobiliari: afaceristul Mihai Cuptor (58 de ani) şi avocata Lucia Cherecheş (51 de ani).
Revendicarea se face pe terenuri mai mici, iar moştenitorii s-au împăcat deja cu gândul că vor primi doar resturile de la masa îmbelşugată la care s-au aşezat samsarii.
Familia Stoicescu
Primul proprietar al moşiei Băneasa-Dămăroaia este cunoscut încă din anii războiului de independenţă (1878) – negustorul George San Marin. În 1885, el şi-a lăsat averea fiicei sale, Josefina Stoicescu, şi nepotului său, Constantin Stoicescu. Nepotul său avea să devină unul dintre oamenii importanţi între cele două războaie mondiale.
Cel mai valoros profesor de drept roman din Facultatea de Drept, ministru de justiţie între 1941 şi 1942, liberalul Constantin Stoicescu nu a apucat să-şi vadă averea confiscată de comunişti. A murit în 1944, lăsând moştenirea, în părţi egale, soţiei sale, Roza Stoicescu şi Facultăţii de Drept.
Moştenirea
Mama sa, Jozefina, era în viaţă la moartea fiului Constantin şi a revendicat partea sa din avere. În 1946, Curtea de Apel Bucureşti a revizuit cotele succesorale astfel: fiica – Roza Stoicescu şi Facultatea de Drept, câte trei optimi, iar mama – Jozefina Stoicescu, restul de două optimi (un sfert) din moşie.
Astăzi, cei care revendică moşia Băneasa-Dămăroaia sunt Mihai Isăilă (76 de ani), unicul moştenitor al Rozei Stoicescu (3/8 din avere), Facultatea de Drept (3/8) şi Dan Octav Zapisescu (66 de ani), urmaşul pe linia Jozefinei Stoicescu (1/4 din avere).
Terenuri de sute de milioane de euro
În martie 1946, după adoptarea Legii de reformă agrară nr. 187/1945, moşia Băneasa-Dămăroia a fost expropiată.
Terenul şi construcţiile au ajuns în administrarea diferitelor instituţii publice. Terenurile revendicate, în prezent, în instanţă, sunt extrem de valoroase, sute, chiar mii de euro/metru pătrat.
O parte au fost câştigate şi vândute, altele fac obiectul unor cereri de despăgubiri, dar cele mai valoroase sunt disputate la Tribunal. Cele mai răsunătoare procese sunt cele cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu firma magnatului Şerban Patriciu.
Clubul Generalilor trece în rezervă
Primul mare război, încheiat în urmă cu zece zile, s-a purtat cu Ministerul Apărării Naţionale şi are ca miză mai mult de trei hectare de teren şi construcţii pe malul lacului Colentina, cunoscut sub denumirea de “Clubul generalilor”. Mai este cunoscut şi drept “Ştrandul generalilor”, sau, mai rar, “Clubul militarilor”.
Aflată în spatele Casei Presei, pe malul Lacului Băneasa şi păzită, bineînţeles de militari, parcela cuprinde 3,5 hectare de teren şi aproape 2.500 de metri pătraţi de teren ocupat de construcţii, inclusiv restaurantul de lux în care a avut loc nunta dintre Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari şi prezentatoarea TV a Antena 1, Gabriela Vrânceanu.
Cazarma 2300, cum este cunoscută oficial, are destinaţie de club, sală de distracţii şi nu este folosită în cadrul procesului de instruire militară (cazarmă, poligon sau teren de instrucţie). Facultatea de Drept a obţinut deja 3/8 din dreptul de proprietate asupra terenului, iar moştenitorii şi mandatarii acestora s-au duelat cu avocaţii armatei pentru restul dreptului de proprietate. Armata a depus armele joi, 27 octombrie 2011, când Curtea de Apel Bucureşti a decis, irevocabil, ca şi restul de 5/8 din club să fie retrocedat.
“Cherecheş a venit şi mi-a zis că are o convenţie de rentă viageră încheiată cu mătuşa mea. Nu se putea să existe aşa ceva.“
MIHAI ISĂILĂ moştenitor
Citiţi mai mult: EVZ.ro
............................................................................
Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că
presa nu este doar o ”gura de iad”
iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci
LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.
Cei care controleaza presa
(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)
urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,
sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,
sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.
Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.
Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.
Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este
share pe facebook,
înscriere în lista de prieteni,
like pe pagina noastră rostirea și
răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !
............................................................................ .