.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si-a exprimat speranta ca Romania va reusi sa achizitioneze, printr-un efort financiar, cu banii existenti, “incet, dar sigur”, avioane americane de tip F-16, folosite si de alte state NATO din zona, transmite Agerpres. Oprea a spus ca “este bine” ca bugetul alocat Ministerului Apararii in 2012 prin proiectul de buget a crescut putin fata de 2011, adaugand ca bugetul Ministerului Apararii nu afecteaza securitatea nationala a Romaniei. Discutia despre achizitionarea, de catre Romania, a aparatelor americane F-16 a fost reluata in aceasta toamna, in timpul vizitei in SUA a presedintelui Traian Basescu.

“Speram ca vom putea, printr-un efort, cu banii pe care ii avem, incet, dar sigur, sa putem sa cumparam acele avioane pe care intreaga zona NATO le are, F-16. Am avut in ultima perioada un buget de avarie, am cerut 2,38 la suta din PIB, pe care Romania si l-a asumat la intrarea in NATO, dar vedeti care sunt posibilitatile Romaniei acum. E bine ca a crescut putin si sunt convins ca in momentul in care vom avea posibilitate economica vom primi bugetul de 2,38 la suta. Cu acest buget de avarie de pana acum ne-am indeplinit misiunile din tara si in teatrele de operatii din strainatate. Avem nevoie de bani, de acel 2,38 la suta din PIB pentru Aparare, pentru a avea tehnica de lupta moderna”, a declarat Oprea.

Presedintele Basescu a spus dupa vizita in SUA: “Pozitia exprimata de Romania, in speta de mine, a fost: nu avem bani si nu ne putem angaja intr-un astfel de contract, decat daca am gasi o solutie de finantare pe termen lung. Adica in urmatorii cinci-sase ani Romania nu va putea plati miliarde, ci poate plati 200 de milioane, maxim 300 de milioane anual. Acesta este mesajul meu. Nu este nici o presiune din partea americana sa achizitionam avioane F 16 neaparat. Avem noi insa o obligatie asumata cand am devenit stat membru NATO, sa avem un numar de avioane cert, 48, compatibile cu echipamentele NATO. Ca pot fi F16, ca pot fi Rafale, ca pot fi SAAB sau stiu eu, important este cum gasim o solutie de finantare”.

Basescu a mentionat ca discutia bilaterala in momentul de fata nu este una de consistenta, pentru ca Romania nu are resurse financiare sa achizitioneze.

Presedintele a afirmat ca Statele Unite au propus un proiect regional in care “mai multe state membre NATO, intre care spre exemplu, Bulgaria, Croatia, poate chiar Ungaria, care are avioanele suedeze in leasing si se termina leasingul, ar putea sa faca un pool de state care sa sustina dotarea statelor membre NATO din zona rasariteana a NATO cu avioane F 16”.

Potrivit lui Traian Basescu, “subiectul a fost discutat la aceasta dimensiune, deci foarte redusa, si in discutiile cu vicepresedintele Biden, si in discutiile de la Pentagon, si in discutiile de la Parlament”.

Citește integral pe Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .