.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi-a încheiat vizita de lucru la Londra cu o întrevedere avută vineri cu Alan Beth, membru al Comisiei de Justiţie din cadrul Camerei Comunelor a Parlamentului britanic.

Potrivit unui comunicat al MJ, cei doi oficiali au abordat, la modul comparativ, modul în care Parlamentul funcţionează în cele două ţări, organizarea şi rolul comisiilor parlamentare în construcţia democraţiei, apreciind importanţa acestei instituţii în stat.

O atenţie aparte în cadrul discuţiei a fost acordată rezultatelor concrete pe care autorităţile de la Bucureşti le-au atins în reforma sistemului judiciar, combaterea corupţiei şi sprijinirea mediului de afaceri, rezultate confirmate de raportul de ţară al Comisiei Europene din 20 iulie 2011.

De asemenea, au fost abordate aspecte precum structura sistemului judiciar român, independenţa magistraţilor, procesul de redistribuire a resurselor umane în sistemul judiciar prin desfiinţarea instanţelor şi parchetelor care nu funcţionează sau care au un volum redus de activitate şi pregătirea implementării noului Cod Civil, accentul căzând pe capacitatea unui sistem judiciar reformat şi modern de a exporta încredere la nivel european.

În continuare, Cătălin Predoiu a arătat importanţa pe care Guvernul român a acordat-o reformei Justiţiei prin plasarea acestui domeniu la vârful agendei de guvernare şi susţinerea de către întreaga clasă politică a amplului proiect al noilor Coduri fundamentale ale României, demonstrată prin vasta majoritate cu care proiectele au fost adoptate de Parlament.

Predoiu a subliniat că reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei reprezintă o alegere la scara societăţii, iar percepţia uneori negativă a partenerilor europeni este combătută prin rezultatele concrete obţinute în ultimii ani.

“Parlamentul României a sprijinit foarte puternic reforma sistemului legislativ propusă de Ministerul Justiţiei. Există un parteneriat de facto între minister şi Parlament. Lucrăm foarte bine cu şefii Comisiilor Juridice din cele două Camere, Daniel Buda şi Toni Greblă, cu ceilalţi membri ai comisiilor. În ultimii ani, Parlamentul României şi-a schimbat politica faţă de anchetarea propriilor membri şi a adoptat o poziţie constructivă faţă de acţiunile sistemului judiciar. Am prezentat această nouă abordare, care este foarte apreciată în statele europene, din câte am constatat. Încrederea dintre puterile statului serveşte mai bine interesele cetăţenilor”, a declarat Cătălin Predoiu.

Oficialul britanic a apreciat rezultatele României, în special în ceea ce priveşte reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei şi a asigurat de continuarea bunelor relaţii bilaterale dintre România şi Marea Britanie.AGERPRES

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .