.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

O racheta Atlas V ce transporta robotul Curiosity, trimis pentru explorarea planetei Marte, a fost lansata cu succes sambata de la baza Cape Canaveral (Florida), transmite Reuters. The Mars Science Laboratory este programat sa ajunga pe Planeta Rosie la 6 august 2012, urmand sa stabileasca in premiera daca mediul de pe Marte ar fi putut fi, de-a lungul istoriei, propice pentru dezvoltarea vietii.

Mii de oameni au asistat la lansarea rachetei Atlas V, construita de United Launch Alliance, un parteneriat intre Boeing si Lockheed Martin. Curiosity a plecat spre Marte la ora locala 10:02 (17:02, ora Romaniei).

Curiosity sau “Mars Science Laboratory” (MSL), cel mai sofisticat trimis vreodata pentru explorarea unei alte planete, ar urma sa aterizeze pe solul martian in august 2012, dupa o calatorie de 570 de milioane de km. Robotul, o misiune cu un cost de 2,5 miliarde de dolari, dintre care 1,8 miliarde pentru dezvoltare, va ateriza la baza unui munte de 5.000 m, in interiorul craterului Gale.

Colleen Hartman, director adjunct pentru misiunile stiintifice ale NASA, a declarat miercuri ca este “intr-adevar un robot exceptional, ale carui capacitati depasesc de departe tot ceea ce am lansat spre o alta planeta a sistemului solar”.

Curiosity, care cantareste 900 kg, este de doua ori mai lung si de cinci ori mai greu decat predecesorii sai Spirit si Opportunity.

Robotul este echipat cu zece instrumente stiintifice, fiind echipat cu un brat cu camere de inalta definitie si un laser pentru studierea tintelor aflate la o distanta de sapte metri.

Curiosity se deplaseaza pe sase roti poseda si un brat articulat de 2,1 metri capabil sa foreze pana la o adancime de sase centimetri in roca, o premiera pentru Marte. Esantioanele culese vor fi analizate intr-unul dintre cele doua laboratoare din interiorul robotului.

Alte instrumente vor cerceta mediul pentru a detecta in special prezenta metanului, adeoseori legat de prezenta vietii pe Pamant si a unui gaz deja detectat pe Marte in anumite sezoane.

Robotul Curiosity
Foto: NASA

Curiosity va masura, de asemenea, si radiatiile care ar putea afecta viitoarele misiuni umane pe Marte. Robotul dispune si de o statie meteo.

Pe perioada misiunii de exploare, prevazuta a dura doi ani terestri – un an martian – robotul, alimentat de un generator nuclear, va incerca sa descopere daca mediul martian poate fi propice dezvoltarii unei vieti microbiene.
Sursa: Hotnews

În luna august a acestui an, oamenii de ştiinţă ai agenţiei spaţiale NASA au descoperit noi dovezi privind prezenţa apei pe planeta roşie. Se pare că în perioadele mai calde apa iese la suprafaţă. Dacă descoperirea se dovedeşte a fi reală, sunt mari şanse ca pe Marte să existe viaţă.
NASA, care a observat primele semne ale existenţei apei pe Marte în urmă cu un deceniu, a indicat anterior că această apă este îngheţată şi este concentrată la poli.

Documentar National Geografic cu subtitrare despre viata pe Marte

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .