.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Campania electorala din Franta a fost dominata de mesaje protectioniste, de la dreapta la stranga politicienilor aflati in cursa electorala. Multe dintre ele au deviat in nationalism de la intregrarea strainilor, la apararea pietei muncii, a granitelor pana la distantarea de regulile europene. In toate statele bogate din Vest, nationalismul castiga teren, iar extremismul devine tot mai vocal si socant: in Franta, in Olanda, in Belgia, in Finlanda, mai nou si in Elvetia. In Europa centrala si de Est, Ungaria a ajuns izolata politic cu discursul de extrema dreapta si orice ajutor financiar de care are disperata nevoie ii este refuzat.

Experti in politica est europeana avertizeaza ca un discurs nationalist maghiar poate fi contagios si periculos in regiune unde democratiile fragile pot aluneca usor in astfel detendinte in lipsa unor programe reale.

1. Franta va iesi din Schengen daca nu e aparata de imigrantii clandestini. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a cerut in martie revizuirea acordurilor Schengen si a amenintat cu “suspendarea participarii” Frantei daca o “guvernare politica” nu este pusa in practica “in douasprezece luni”, potrivit AFP. Dupa modelul sanctiunilor economice pentru indisciplina bugetara in zona euro, Sarkozy a spus electoratului ca vrea ca UE sa poata sanctiona, suspenda sau exclude orice stat din zona Schengen care nu-si mai indeplineste obligatiile. A dat si un termen. “Daca voi constata ca in urmatoarele douasprezece luni care urmeaza nu exista niciun progres serios in aceasta directie, atunci Franta isi va suspenda participarea la acordurile Schengen pana cand negocierile vor avansa”, a avertizat el.

2. Nu mai avem bani de protectie sociala daca primim straini. “Nu trebuie sa lasam gestionarea fluxurilor migratorii doar in mainile tehnocratilor si ale tribunalelor”, a adaugat presedintele-candidat. De ce ii e teama Frantei de straini? Motivul oficial – electoral: in actuala situatie economica din Europa, Franta nu va mai putea raspunde cererilor de integrare si nu va mai putea finanta protectia sociala. Cu trei zile inainte de primul tur al alegerilor din Franta, o scrisoare a ministrului de interne de la Paris, Claude Gueant, pe care isi pune semnatura si omologul sau de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, ajunge la Bruxelles, la Presedintia daneza a UE, responsabila de agenda ConsiliilorEuropene. Scrisoarea are un ton mai linistit si are conditii mai concrete decit amenintarile electorale ale presedintelui candidat. Semnatarii cer ca reforma Schengen, in dezbatere la Bruxelles, sa stabileasca dreptul statelor membre de a decide unilateral reintroducerea controalelor la granitele interne pentru 30 de zile. Executivul UE vrea sad ea acest drept doar pentru o perioada limitata de 5 zile si, daca vor ca aceasta sa fie extinsa, sa vina cu argumentele in fata celorlati membri Schengen. Acestia din urma vor decide, prin vot, ce poate faca tara care vrea sa inchida granitele.

3. Romii, tema socialistilor in cursa pentru Elysee. Principalul contracandidat al lui Sarkozy, socialistul Francois Hollande, a dat vina pe actualul presedinte pentru situatia romilor din Franta dupa ce, in februarie, propunea tabere special pentru aceasta minoritate etnica pentru a preveni raspunderea acestei “categorii a populatiei de a se instala oriunde”

4. Muncitorii din Est: cu cota sau deloc. Tot Francois Hollande a introdus si retorica legata de piata muncii, lipsa joburilor fiind una dintre
preocuparile francezilor, potrivit sondajelor de opinie. Potrivit candidatului socialist, numarul de muncitori imigranti trebuie stabilit prin dezbateri in Parlament. Candidatul extremei drepte, Marine Le Pen a fost si mai explicita in fata “pericolului” ca francezii sa-si piarda locurile de munca odata cu venirea stainilor. “Vor liberaliza in totalitate piata muncii in Uniunea Europeana, permitandu-le romanilor si bulgarilor sa intre in concurenta cu muncitorii francezi”, a spus Marine Le Pen in Campania electorala.

5. Relatiile comerciale cu altii: sa nu deschidem piata mai mult decit trebuie. Alaine Juppe, ministrul de externe francez, a mutat retorica si in zona relatiilor comerciale: “este la fel de inacceptabil ca UE sa isi deschida pietele in fata unor tari care, in schimb, nu permit accesul liber al companiilor europene, mai ales in privinta contractelor publice pe care UE le-a pus la dispozitie in mod deschis”. Una din cele mai importante critici legate de perspectivele de relansare ale economiilor europene, potrivit ultimului raport OECD, a fost legata exact de lipsa unei piete unice reale care franeaza negocierile UE cu zone care cresc si care ar putea fi noi oportunitati de afaceri pentru companiile si guvernele UE. Juppe a vorbit si despre o a treia masura a “Europei protectoare”: infiintarea de catre UE a unor forte autonome de aparare.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .