.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesMai poate crede (și mai poate suporta) cineva minciunile din Afacerea Roșia Montană? Haideți să luăm un exemplu ”fierbinte”. Cât a ”investit” (până acum) RMGC în patrimoniul de la Roșia Montană. Pe 15-18 august, în timpul festivalului FânFest, compania a plantat banere în localitate, prin care anunța 17 milioane de dolari ca ”investiții” deja efectuate. În urmă cu două săptămâni, Daniel Șova a pus pe masa Guvernului un document din care rezultă că RMGC ar fi cheltuit deja în patrimoniu… 28 de milioane de dolari. Ieri, în cadrul Comisiei speciale pentru Roșia Montană, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a spus că RMGC i-ar fi pus la dispoziție o documentație din care rezultă ”investiții” de 32-33 milioane de dolari în patrimoniu. Măi, ăștia chiar ne cred tâmpiți?

Am încercat să-mi explic cum a reușit să cheltuiască RMGC 15 milioane de dolari în patrimoniu în ultima lună. Și singurul lucru care mi-a venit în minte a fost vizita delegației Comisiei UNESCO a Parlamentului și a ministrului Culturii la Roșia Montană. Că, în rest, ”restauratorii” de la companie au muncit mai mult pe la televiziuni. Îmbrăcați în uniforme de mineri.

***

Același ministru Daniel Barbu a mai declarat că investiția pe care RMGC ar fi făcut-o deja în patrimoniul de la Roșia Montană ”se poate vedea cu ochiul liber”. Ce n-a văzut ”ochiul liber” al ministrului sunt cele peste 150 de case demolate deja de companie în localitate. Și nici ceea ce urmează să fie distrus dacă proiectul începe.

***

Fundația Pro-Patrimonio, Asociația ARA, Fundația Pro Domo și Ordinul Arhitecților din România au reclamat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, dispariția unui raport despre patrimoniul de la Roșia Montana, realizat pentru Ministerul Culturii de către doi profesori universitari de la Universitatea Oxford și unul de la Universitatea din Leicester. Fundația Pro-Patrimonio a suportat costurile realizării acestui raport, iar în 2010, Ministerul  a confirmat primirea lui. Ulterior, când Pro-Patrimonio a solicitat o copie a raportului, Ministerul Culturii a răspuns că acesta ”nu există”!

Nu e singurul document legat de Afacerea Roșia Montană care a dispărut în gaura neagră de la Ministerul Culturii. Despre cum s-au volatilizat documentațiile pentru inițierea demersului de listare în UNESCO (nota de fundamentare a Asociației ARA și procesul-verbal al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice) am scris deja.

 

sursa: voxpublica

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .