.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

21 decembrie 2012 va fi ultima zi a omenirii pe Pamant, sustin mayasii. Si bolivienii cred in aceasta teorie, usor adaptata la trendurile economice. Mai exact, oficialii sud-americani sustin ca 21 decembrie va fi ziua in care capitalismul va muri, relateaza Business Insider.

Ministrul de Externe al Boliviei, David Choquehuanaca, a anuntat recent ca in ziua nefasta poporul sau va interzice comercializarea bauturii carbogazoase Coca-Cola. Choquehuanaca este sprijinit de insusi presedintele Evo Morales in aceasta idee.

Daca acest lucru se va intampla, Bolivia va deveni a patra tara care interzice cea mai popular bautura din lume, subliniaza si revista americana Forbes. La ora actuala, Coca-Cola este interzisa in Coreea de Nord, Cuba si Myanmar (tara localizata in sud-estul Asiei, cunoscuta de asemenea ca Birmania).

“21 decembrie 2012 va reprezenta sfarsitul egoismului si al conflictelor. 21 decembrie va fi ziua in care Coca-Cola se va prabusi. Planetele se vor alinia pentru prima data in ultimii 26 de milenii, iar acest moment va simboliza sfarsitul capitalismului si inceputul comunitarismului”, a declarat ministrul de Externe al Boliviei in cadrul unei intruniri politice avute cu presedintele Evo Morales, citat de Business Insider.

Deloc un adept al cafeinei si al amestecului dulce al Coca-Cola, Choquehuanca le-a cerut cetatenilor bolivieni sa renunte la celebrul produs carbogazos in fravoarea Mocochinche, o bautura traditionala de piersici, mult mai light si mai „recomandata sa le potoleasca setea”.

Anuntul destul de indraznet al ministrului Boliviei este discutabila, noteaza Business Insider. Oficialii bolivieni nu au mentionat cum vor reusi sa interzica vanzarile Coca-Cola in aceasta tara si nici ce se va intampla cu produsele principalului competitor: Pepsi.

Totodata, o eventuala iesire a gigantului american Coca-Cola de pe piata din Bolivia ar insemna o prabusire a economiei. Si asta pentru ca extrasul de coca, unul dintre presupusele ingrediente folosite pentru producerea bauturii (reteta exacta nu a fost niciodata facuta publica!) este realizat din frunzele cu acelasi nume din aceasta zona, care joaca un rol important in PIB-ul tarii din America de Sud. Potrivit estimarilor Forbes, frunzele de coca aduc un aport de 2% in totalul PIB-ului Boliviei, 14% in volumul vanzarilor din africultura si in jur de 270 milioane de dolari in ceea ce priveste veniturile anuale.

Coca-Cola nu este prima corporatie americana pe cale sa iasa de pe piata din Bolivia. Anul trecut, cunoscutul lant de restaurante fast-food McDonald’s a fost fortat sa-si inchida opt francize prezente in America de Sud, dupa mai mult de un deceniu de vanzari in continua stagnare, potrivit Huffington Post.

Mai mult, a fost realizat si un documentar in care s-au prezentat motivele din spatele esecului lantului american de fast-food. Materialul, intitulat „De ce McDonald’s a esuat in Bolivia” a concluzionat faptul ca un boicot cultural a invins, in final, o corporatie de miliarde de dolari. „In cazul lor, cultura a castigat in fata unei lumi globalizate”, a afirmat Fernando Martines, producatorul documentarului.

Sursa si foto: Incont

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .