.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, vineri seara, ca a fost instituita situatie de urgenta in judet, in conditiile in care zeci de mii de persoane sunt izolate din cauza zapezii, Oprisan cerand in mai multe randuri instituirea starii de alerta pentru declararea situatiei de urgenta.Spre deosebire de starea de urgenta care presupune interventia Armatei, starea de alerta si situatia de urgenta sunt evenimente cu caracter non-militar, in conditiile in care fenomenele naturale pun in pericol viata oamenilor.

Situatia de urgenta a fost constatata dupa videoconferinta pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut-o cu prefectii, transmite corespondentul Mediafax.

In cadrul videoconferintei, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, a intervenit si a prezentat situatia in care se gasesc zeci de mii de oameni din judet in urma ninsorilor abundente.

“Dupa cinci zile de insistente extraordinare, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a constatat situatia de urgenta din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem in situatie de urgenta. Este suficienta pentru ca, in baza Ordonantei 34, sa contractam toate resursele financiare, materiale si logistice pentru a readuce la normalitate viata cetatenilor din Vrancea”, a afirmat Marian Oprisan.

El a precizat ca spre deosebire de starea de urgenta care presupune interventia Armatei, starea de alerta si situatia de urgenta sunt evenimente cu caracter non-militar, in conditiile in care fenomenele naturale pun in pericol viata oamenilor.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat vineri declararea starii de urgenta pentru localitatile afectate grav de zapezile abundente cazute in ultimele zile si a afirmat ca PSD este dispus sa renunte la protestul parlamentar pentru a vota o astfel de propunere.

Victor Ponta a explicat ca presedintele este cel care decreteaza starea de urgenta, dar are nevoie de contra-semnatura premierului, iar Parlamentul trebuie sa ratifice in cinci zile decizia.

Constitutia prevede, la articolul 93, ca presedintele Romaniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia, potrivit Mediafax.

Peste 60.000 de oameni, izolati in Buzau si Vrancea

Aproximativ 60.000 de oameni din judetele Buzau si Vrancea continua sa fie izolati, vineri seara, iar jandarmii si pompierii militari vor merge in aceste zone pentru a le duce oamenilor alimente, relateaza Mediafax.

Un numar de 12 persoane din localitati izolate din judetul Vrancea au murit in ultimele zile, insa unele dintre acestea nu au putut fi ingropate din cauza nametilor care ating cativa metri, iar in alte cazuri sicriele au fost trase cu funia pana la cimitir.

Miercuri, o femeie de 44 de ani a murit, cel mai probabil din cauza frigului, trupul neinsufletit al acesteia neputand fi dus la morga pentru necropsie, intrucat localitatea Tataranu este complet izolata din cauza zapezii.

“In ultimele zile au fost inregistrate sase decese. Doar doua persoane au fost inmormantate. Sicriele au fost trase cu funia spre biserica, pentru ca nametii sunt cat gardurile. Suntem complet izolati. Avem copii pe care trebuie sa-i scoatem sa-i aducem la scoala, au fost doi impiegati izolati pe camp si am trimis niste baieti tineri cu mancare la ei. Am de deszapezit 47 de kilometri. Am facut scris si la Comandamentul de iarna si la Sectia de Drumuri Nationale, dar degeaba. Toata lumea ne ocoleste”, a spus primarul comunei Tataranu, Nicolae Pavel.

Sursa in continuare: Hotnews

Foto: hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .