.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

monede-de-aur-620x264Autoritățile columbiene au dat publicității primele imagini ale epavei galionului spaniol San Jose, vasul scufundat de Royal Navy în largul coastei Cartagena acum 300 de ani și redescoperit vineri. Conform legendelor, vasul transporta 11 milioane de monede de aur și argint către Spania pentru a finanța războiul de succesiune împotriva Marii Britanii.

„Aceasta este cea mai importantă comoară descoperită din istoria omenirii”, s-a entuziasmat Juan Manuel Santos, președintele Columbiei, care s-a deplasat la Cartagena, oraș în largul căruia a fost găsită epava.

ute de vânători de comori din întreaga lume au încercat ani la rând să găsească epava și bineînțeles comoara imensă pe care aceasta o transporta. Însă de abia acum oechipă de cercetători internaționali, între care membri ai echipei care a găsit epava Titanicului în 1985, au descoperit-o și asta după ce au studiat curenții de aer și vânturile din Caraibe mai mulți ani la rând.

Aceștia au confirmat în cele din urmă că San Jose a fost găsit în data de 27 noiembrie, într-un loc în care atât amatorii cât și experții mai făcuse cercetări anterioare.

„Această descoperire este un eveniment fără precedent pentru Columbia”, a declarat primarul orașului Cartagena, Dionisio Velez.

Războiul Succesiunii Spaniole (1701–1714) s-a dat între mai multe puteri europene, în principal spaniolii loiali arhiducelui Carol, Sfântul Imperiu Roman, Regatul Marii Britanii, Republica Țărilor de Jos, Portugalia și Ducatul de Savoia pe de o parte, respectiv spaniolii loiali lui Filip al V-lea, Franța și electoratul Bavariei pe de altă parte, și a fost cauzat de posibila unificare a regatelor Spaniei și Franței sub un unic monarh din casa de Bourbon. O astfel de unire ar fi schimbat drastic echilibrul puterilor.

Războiul s-a dat mai ales în Europa dar a inclus și Războiul Reginei Ana din America de Nord și a fost marcat de prezența unor generali remarcabili, printre care ducele de Villars, ducele de Berwick, ducele de Marlborough și prințul Eugen al Savoiei. Războiul a avut ca rezultat recunoașterea lui Filip ca rege al Spaniei, cu obligativitatea de a renunța la revendicarea tronului Franței și de a ceda mare parte din posesiunile coroanei spaniole Sfântului Imperiu Roman, Republicii Țărilor de Jos, Savoiei și Marii Britanii, destrămând imperiul european al Spaniei.

sursa: dailymail.co.uk

sursa:ro.wikipedia.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

sursa si foto Rostirea:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .