.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

boom-sonic2-620x264Oamenii de știință au reușit să creeze o nouă undă de șoc, similară boom-ului sonic al avioanelor supersonice, folosindu-se de  controlul luminii și nu al sunetului. Lucru ce ar putea duce la apariția unui mod mult mai eficient de a capta și transforma în energie, razele de lumină. La ce ar folosi acest lucru? Ei bine, calculatoarele noastre care funcționează astăzi pe baza energiei convenționale și-au atins maximul puterii de procesare. Calculatoarele puternice, serverele care s-ar folosi de lumină pentru a procesa datele, ar putea fi mult mai rapide și eficiente, descoperirea acestui tip de boom energetic fiind un prim pas în dezvoltarea acestei tehnologii futuriste.

Calculatoarele transmit datele prin intermediul electronilor, iar viteza de transmisie a datelor este limitata de timpul necesar deplasării acestora între procesor și memorie. Acum suntem într-un punct în care avem nevoie de un alt mediu de deplasare a electronilor, mult mai rapid, dacă dorim să creștem viteza de procesare a datelor.

O echipa de la MIT tocmai a anunțat o nouă soluție pentru această problemă. Inginerii susțin că sunt capabili de a crea „unde de șoc” folosindu-se de lumină.

Folosind-ne de acest boom, electronii vor trece prin circuite cu viteze foarte mari, de până la un milion de metri pe secundă, sau aproximativ 1/300 din viteza luminii într- un vid”, a declarat David L. Chandler, principalul autor al descoperirii.

Boom-ul sonic cunoscut de noi este sunetul asociat cu undele de șoc provocate de avioanele supersonice în momentul în care depășesc viteza sunetului. Acesta are valoarea de aproximativ 331 metri/secundă, măsurată la o temperatură de 0 grade C şi poartă numele de Mach1.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

sursa si foto Rostirea:  http://www.cunoastelumea.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .