.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesAutorul unei crime care a revoltat România, Robert Ciobanu, va fi dus din puşcărie într-un centru de educare şi va executa doar 15 ani de închisoare, potrivit noilor reglementări penale. În 2006, Constantin Chelaru, tatăl victimei sale, s-a sinucis atunci când şi-a dat seama că Justiţia este oarbă.

Imediat după intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de Procedură Penală, 176 de persoane, minori sau condamnaţi care au făcut o infracţiune până la 18 ani, au fost transferaţi din închisori în centre educative. În cazul unor condamnaţi, judecătorii au redus şi pedepsele definitive, deoarece noul Cod Penal are reglementări mai blânde în cazul minorilor şi al faptelor de corupţie şi se aplică legea cea mai favorabilă.

Crimă, viol şi perversiuni

Printre cei transferaţi se numără şi criminali condamnaţi definitiv. Este cazul lui Robert Ciobanu (23 de ani), condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea fetiţei Larisa Chelaru (8 ani). Tribunalul Iaşi a decis reducerea pedepsei la 15 ani şi executarea într-un astfel de centru pentru minori, cel mai probabil la Târgu-Ocna. Motivul: Robert a făcut crima sângeroasă când avea 16 ani. El a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav prin cruzime, viol şi perversiuni sexuale.

În timpul anchetei, tânărul a recunoscut că, pe 18 octombrie 2005, a chemat-o pe fetiţă la el în apartament, cu intenţia de a o viola, dar nu a reuşit acest lucru şi a ucis-o. Cu mâna stângă, el i-ar fi pus o pernă pe faţă, iar cu mâna dreaptă ar fi sugrumat-o. După două minute, tânărul a plecat la subsolul blocului şi, când s-a întors, a găsit-o la uşă pe fetiţă, astfel că ar fi repetat procedeul, ucigând-o. Corpul fetiţei a fost descoperit două luni mai târziu, într-o ladă de gunoi.

În iulie 2006, Constantin Chelaru, tatăl Larisei, s-a sinucis în vestiarul fabricii la care lucra. El a recurs la acest gest imediat după ce a apărut ipoteza ca ucigaşului fiicei sale să îi fie redusă pedeapsa. Patriarhul Daniel, atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a dat derogare pentru înmormânarea creştinească a părintelui neputincios.

“Larisa, ai grijă de tatăl tău”

În timpul înmormântării, soţia lui Constantin Chelaru, Liliana, a strigat disperată: “Larisa, ai grijă de tatăl tău!“. În urma procesului, părinţii lui Robert au avut de suferit. Ei au rămas fără apartament după ce locuinţa a fost scoasă la licitaţie. Asta pentru a fi acoperite daunele morale de 125.000 de lei, stabilite de instanţă în favoarea rudelor Larisei.

Conform noului Cod Penal, faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate. Măsura transferării într-un centru de detenţie constă în internarea într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, cu regim de pază şi supraveghere, unde va urma programe intensive de reintegrare socială, precum şi programe de pregătire şcolară şi formare profesională.

“Criminalul-emo”, printre minori

Un alt beneficiar al acestui Cod este Lucian Hoară (21 de ani), supranumit “criminalul-emo”. Tânărul este în închisoare din iulie 2008, după ce şi-a ucis prietena în vârstă de 15 ani. Tribunalul Hunedoara a decis ca pedeapsa de nouă ani să fie executată într-un centru educativ. Hoară a şocat o întreagă comunitate în iulie 2008, când i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, Oana. El a comis crima în camera sa, unde o invitase pe adolescentă. A ucis-o cu un cuţit de bucătărie, apoi a ieşit din casă cu bicicleta. A aruncat arma crimei în râul Cerna. Adolescentul de 16 ani la acea vreme era cunoscut ca un adept al satanismului, iar porecla după care îl strigau apropiaţii şi cea folosită de el pe Internet era “Mammon”, numele unui demon.

Potrivit reglementărilor, tinerii vor executa întreaga pedeapsă în astfel de centre educative. După vârsta de 18, ei pot fi mutaţi în penitenciar doar dacă “au un comportament prin care influenţează negativ sau împiedică procesul de recuperare şi reintegrare a celorlalte persoane internate”.

Marea “evadare”

Pe 1 februarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de Procedură Penală au fost eliberaţi din penitenciare 122 de persoane. Este vorba de acei deţinuţi care şi-au executat deja pedeapsa, deoarece nou Cod Penal reduce maximul pedepselor pentru mai multe infracţiuni. Potrivit unor surse judiciare, mii de deţinuţi urmează să ceară în perioada următoare eliberarea condiţionată din penitenciare. Motivul: condamanările acestora vor fi reduse şi deja şi-au executat fracţia prevăzută de lege.

Primul deţinut eliberat de noul Cod Penal, Sorin Ivanovici, a ieşit pe porţile penitenciarului din Baia Mare. Pedeapsa i-a fost redusă doar cu 14 zile. A fost condamnat pentru că a fugit de la locul unui accident pe care l-a provocat. “Am făcut un an şi 11 luni. Este o experienţă urâtă”, a spus Sorin Ivanovici. Vasile Alexandru a fost eliberat după numai un an, deşi avea o condamnare de şapte ori mai mare pentru ameninţarea unui poliţist. “Vreau să fac o surpriză familiei. Nu ştie, dom’le. Merg acasă, să le fac o surpriză”, a spus Alexandru Vasile.

sursa si foto: www.evz.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .