.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a explicat, pentru gândul, că Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este blocat la nivel european şi nu va intra în vigoare până ce nu va exista o pronunţare a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) pe acest subiect, pronunţare care ar putea să vină chiar mai târziu de doi ani.

Winkler, membru al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) – comisia responsabilă cu elaborarea recomandării pentru Parlamentul European în acest dosar – a participat, joi, la prima dezbatere pe tema ACTA. “A fost primul schimb de idei asupra acordului şi s-a confirmat ceea ce era de aşteptat, şi anume că există opinii puternic împărţite pe acest subiect: Verzii şi liberalii sunt foarte vehemenţi şi dau acordul ca fiind mort şi îngropat deja”, a explicat Iuliu Winkler, care a subliniat că “dezbaterea abia acum începe”.

La fel ca şi Comisia Europeană, care a anunţat deja că va trimite ACTA la Curtea Europeană de Justiţie, pentru a verifica eventualele incompatibilităţi cu Carta Drepturilor Fundamentale, INTA are de gând să sesizeze la rândul său acest for. Cererea Comisiei de Comerţ Internaţional, însă, ar putea să difere de cea a Comisiei Europene. “Încă nu cunoaştem textul sesizării Comisiei Europene. Ştim cu toţii că primeşti un răspuns în funcţie de cum pui întrebarea, iar Curtea Europeană de Justiţie va studia doar ce i se va cere”, a declarat eurodeputatul român. “Spre exemplu, noi am putea dori să aflăm dacă nu cumva conţinutul ACTA încalcă în vreun punct legislaţia existentă în prezent la nivel european”, a adăugat, pentru gândul, Iuliu Winkler, care este de părere că textul acordului “este formulat în termeni destul de vagi şi prea generali”.

Indiferent că va exista o singură sesizare pentru CEJ, aceea a Comisiei Europene, sau că va mai fi una şi din partea INTA, membrii Comisiei pentru Comerţ Internaţional nu vor lua nicio decizie până ce nu vor fi soluţionate sesizările. Or, acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat. “Termenul cel mai optimist este şase luni, însă cred că va mai dura doi ani, poate chiar mai mult, până vom avea răspunsul CEJ. În orice caz, exclud să se termine procesul legislativ în 2012”, a fost pronosticul politicianului român. Întrebat de gândul dacă se poate spune că ACTA este blocat la nivel european, Iuliu Winkler a răspuns afirmativ. “Putem vorbi despre un blocaj, care este un blocaj legislativ”, a declarat politicianul UDMR, care a subliniat că nici el, nici INTA nu pot fi “presaţi pentru a lua o decizie rapidă”.

Sursa si foto: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .