.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Probabil ca ati auzit in ultimele zile vorbindu-se despre efectele importante pe care semnarea de catre mai multe tari a tratatului ACTA le va aduce in internet. Unii au vorbit despre finalul internetului liber, asa cum il stim, altii au adus in discutie ideea unui pericol iminent la adresa intimitatii cetatenilor. Dezbaterea a adus oameni in strada, amenintari si fapte din partea grupului Anonymus, care a lansat un atac sustinut de tip denial-of-services la adresa mai multor institutii si companii americane. In Polonia, mii de oameni au demonstrat in strada impotriva tratatului.

Pentru a lamuri cateva dintre ideile interesante din spatele ACTA, oamenii de la Asociatia pentru Tehnologie si Internet au tradus un document realizat de catre AccessNow.org in colaborare cu EDRi si TACD, care explica pe larg cateva dintre pericolele pe care le implica acest acord pentru oameni si companii.

Important de precizat este faptul ca Romania este unul dintre statele semnatare ale acordului. Spre deosebire de noi, Germania, Olanda, Estonia, Cipru, Slovacia n-au semnat tratatul. Si n-au facut-o pentru ca l-au considerat prea dur. De ce?

Potrivit documentului tradus de Asociatia pentru Tehnologie si Internet, “ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala. Acordul, negociat de catre un numar redus de tari, in coordonare cu anumite segmente ale industriei, este controversat atat din punct de vedere al procesului de elaborare, cat si in ceea ce priveste continutul sau”.

Documentul vorbeste despre amenintari la adresa libertatii de exprimare si a accesului la cultura, despre pericole pentru viata privata, obstacole in calea inovarii, efecte negative asupra comertului si multe alte consecinte negative importante ale adoptarii ACTA ca masura de protectie a proprietatii intelectuale in statele semnatare. Ca urmare a acestor efecte, documentul solicita Parlamentului European sa voteze impotriva ACTA in cadrul viitoarei proceduri europene de ratificare a tratatului.

Versiunea finala a ACTA este foarte diferita de variantele de lucru initiale, care ar fi fortat statele semnatare sa deconecteze de la internet utilizatorii care ar fi fost prinsi in mod repetat ca pun la dispozitia altor utilizatori continut asupra carora nu aveau drept de autor. Uniunea Europeana a rezistat in trecut presiunilor facute de Statele Unite si a respins aceasta forma a tratatului si ideile care il insoteau, printre care si incriminarea folosirii camerei telefoanelor mobile in salile de cinema.

Astazi, insa, Commisia Europeana posteaza pe propriul sau site documente care arata faptul ca este de acord cu ACTA. E de citit, in acest sens, documentul privind “cele 10 mituri despre ACTA”.

Pentru cei interesati, versiunea integrala a ACTA poate fi consultata aici.

Gratie grabei cu care autoritatile romane au semnat tratatul, Romania are toate sansele sa fie inclusa in primul val al cobailor ACTA.

Citeste mai mult: avocatnet.ro

Comentariu RoStirea:  D eclaratiile ministrului Vreme:   “aţi văzut că suntem într-o companie destul de selectă şi mă refer la Statele Unite, mă refer la ţările europene care au semnat, Japonia, Coreea de Nord. Este o sincronizare între aceste ţări pentru combaterea pirateriei, furtului să-i spunem pe româneşte, pe internet.”

se contrazice in ceea ce priveste cine a semnat tratatul, spunand lucruri  halucinante, luate parca din “Ferma” lui Orwell :

“Eu nu cred că a semnat în secret acest tratat, a fost în dezbatere, dar la Comisia Europeană, bineînţeles, dar suntem într-o primă fază, urmează dezbaterea de către Parlamentul European şi apoi ratificarea de către parlamentele naţionale. Practic suntem în faza în care putem face această dezbatere. Aş vrea să fac şi eu o precizare, pentru că au apărut, cum aţi spus dumneavoastră, pe internet informaţii că eu aş fi semnatarul, nu eu am semnat acest acord, el a fost semnat de către un ataşat comercial la Tokyo. Nu sunt semnatarul acestui acord şi 2. ministerul pe care îl conduc este avizator. Dar faptul că sunt astăzi aici, vreau să vă spun că mă interesează această problematică, ca specialist am studiat-o, i-am găsit şi bune, şi rele, sunt dispus să particip în perioadă următoare la absolut orice dezbatere foarte amplă pe acest…. Nu, vreau să vă spun că aş vrea în primul rând să generăm o dezbatere amplă în care să participe mai ales internauţii, să fie principalii actori. Să zicem că e începutul acestei dezbateri pe care o propunem. Eu personal nu am găsit puncte nevralgice acestui document, dar, comentariile care sunt, le-am luat în analiză şi le tratez foarte serios. Ori comentariile care sunt pe internet, ori comentariile pe care le primesc”, a declarat ministrul Valerian Vreme la TVR.

Daca analizam  ACTA art27(4)  putem sa vedem ca: ”  O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online SA DIVULGE rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al cărui cont SE PRESUPUNE! că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respe…ctivul titular al dreptului a depus o cerere, SUFICIENTA din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de comerț, sau la încălcarea dreptului de autor, sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective. Aceste proceduri sunt puse în aplicare astfel încât să se evite crearea de obstacole în calea activității legitime, inclusiv comerțul electronic și, în conformitate cu legislația părții respective, respectă principii fundamentale precum libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private.”

 

MAI PUTEM COMENTA CEVA?

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .